Home / Nyheter / Vi har kåret de beste forbrukslånene i 2018

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Vi har kåret de beste forbrukslånene i 2018 - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Vi har kåret de beste forbrukslånene i 2018

Vi holder oss kontinuerlig oppdatert på forbrukslån, og ønsker å gi deg de beste rådene når det kommer til hvor du bør søke om lån og ikke. Derfor har vi kåret de beste forbrukslånene i 2018.

Til grunn for vår test av forbrukslån legger vi kriterier som tilbud, renter og gebyrer, samt en helhetsvurdering av lånet. Selv med de nye retningslinjene fra Finanstilsynet, som ble iverksatt i oktober 2017, er det to gjengangere som peker seg ut i positiv retning. Det gjelder forbrukslånene til Bank Norwegian og Santander. Begge disse lånene har gode rentebetingelser og fleksible lånebeløp.

Lave gebyrer

Både Santander og Bank Norwegian tilbyr fleksible etableringsgebyrer, som kan utgjøre en stor forskjell totalt sett særlig på forbrukslån med lavere lånebeløp. Dette henger sammen med den effektive renten på lånet.

Med et forbrukslån fra Santander slipper du å betale etableringsgebyr hvis lånebeløpet er lavere enn 70 000 kroner. Du betaler heller ikke termingebyr. På forbrukslån over 70 000 kroner betaler du 950 kroner i etableringsgebyr, pluss 70 kroner hver måned i termingebyr.

Med et forbrukslån fra Bank Norwegian betaler du ikke etableringsgebyr på forbrukslån opptil 15 000 kroner. Låner du mellom 15 000 og 25 000 betaler du et etableringsgebyr på 450 kroner, mens du må ut med 950 kroner i etableringsgebyr på forbrukslån fra 25 000 og opptil 600 000 kroner.

Fleksibel lånesum

Om du er ute etter et lite eller stort forbrukslån, tilbyr både Santander og Bank Norwegian fleksible lånesummer. Mens du hos Bank Norwegian kan låne fra 5000 til 600 000 kroner, kan du låne fra 10 000 til 350 000 kroner hos Santander.

Individuelle renter

Hvilken effektiv rentesats du blir tilbudt på ditt forbrukslån avhenger av faktorer som inntekten din, hvor mye gjeld du har fra før og din generelle betalingsevne. Alle søkere blir kredittsjekket og bankene foretar en egen kredittvurdering av deg basert på opplysninger i søknaden og opplysninger som de henter inn fra kredittopplysningsbyråer.

Fordelen med et forbrukslån eller et lån uten sikkerhet, er at du kan bruke pengene til akkurat det du selv vil. Men husk at det koster penger å låne penger. Ta derfor aldri opp et lån som du ikke er i stand til å betjene.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…