Home / Nyheter / Velger du riktig forbrukslån kan du spare mye hver måned

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Velger du riktig forbrukslån kan du spare mye hver måned - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 13.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Velger du riktig forbrukslån kan du spare mye hver måned

Det kan være mange grunner til at du trenger litt ekstra penger og dermed sonderer markedet for et forbrukslån. Men husk å sjekke vilkår og betingelser hos flere tilbydere av forbrukslån før du bestemmer deg for hvor du vil søke.

Det er nemlig stor forskjell på vilkår og betingelser fra ulike banker og finansinstitusjoner. Husk alltid å sjekke den effektive renten på lånet, og ikke den nominelle renten som tilbydere av forbrukslån ofte reklamerer med.

Forskjellen på nominell og effektiv rente

Den nominelle renten er kun renten på selve lånet, mens den effektive renten inkluderer alle gebyrer og andre kostnader. Derfor er det den effektive renten som forteller deg dine reelle utgifter på lånet.

Spar penger på kortere nedbetalingstid

Selv om det ofte kan være fristende å velge en lengst mulig nedbetalingstid på lånet for å holde de månedlige utgiftene så lave som mulig, vil det alltid lønne seg å velge en kortere nedbetalingstid. Dette vil gi deg lavere totalkostnader på forbrukslånet.

Mens du tidligere kunne velge en nedbetalingstid på opptil 12 år på forbrukslån i Norge, kan du i dag maksimalt få fem års nedbetalingstid på nye forbrukslån, i henhold til de nye retningslinjene for forbrukslån og kredittkort fra Finanstilsynet som ble innført i fjor i et forsøk på å stagnere den stadig økende forbruksgjelden til oss nordmenn.

Det finnes riktignok unntak, og det er hvis forbrukslånet skal brukes til å refinansiere et eldre forbrukslån. Da kan du få de samme betingelsene som du hadde på det gamle lånet. Det vil si at du for eksempel kan få en nedbetalingstid på syv år, ettersom det var det du hadde på det lånet du ønsker å innfri med det nye.

Slik finner du det beste forbrukslånet

Hvis du er på jakt etter et forbrukslån, er det lurt å bruke en gratis sammenligningstjeneste som FinansTopp. De har nemlig tatt jobben med å sammenligne vilkår og betingelser hos samtlige norske tilbydere av forbrukslån og kredittkort. Der finner du i tillegg mye annen nyttig info og objektive omtaler av de ulike mulighetene. Du kan også søke direkte fra FinansTopp sine nettsider, og du vil få nøyaktig de samme vilkår og betingelser som du ville fått ved å henvende deg til hver bank direkte.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…