Home / Nyheter / Unngå svindel ved å bruke kredittkort

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Unngå svindel ved å bruke kredittkort - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Unngå svindel ved å bruke kredittkort

Et stadig økende antall nordmenn blir utsatt for svindel når de betaler med kort i utlandet, eller når de handler i ulike utenlandske nettbutikker. Bruker du kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort knyttet til brukskontoen din, minsker du risikoen fro at dette skal skje.

I følge Finanstilsynet svindles nordmenn for rundt 150 millioner kroner hvert år.

Styr unna falske nettbutikker

Det kan være fort gjort å la seg friste av gode tilbud på kjente merkevarer når du shopper på nettet. Men det lønner seg alltid å gjøre en liten forhåndssjekk av nettbutikken du vurderer å handle i før du legger igjen kortinformasjonen din der.

Du trenger ikke kunne mye data for å sette sammen noe som for utrente øyne ser ut som en profesjonell og seriøs nettside. Derfor er det ekstra viktig å være på vakt. Det første du bør sjekke er om nettadressen er sikker, den bør da begynne på https://. Sjekk også under «Om oss» eller lignende valg i menyen. Hvis du ikke finner noen informasjon om hvordan nettbutikken kan kontaktes, er det tryggest å styre unna.

Kredittkort gir deg mer trygghet

Dersom du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel når du betaler med kort, eller om du ikke mottar varen du har betalt for, står du mye sterkere hvis du brukte kredittkort til å betale med enn ditt vanlige bankkort. Det er da langt mer sannsynlig at du vil få pengene du har tapt refundert.

Husk alltid å skrive ut eller ta bilde av bekreftelse på at du har handlet. Enten det er en kvittering eller er ordrebekreftelse a’la «Vi har mottatt din bestilling» eller lignende. Da har du noe å vise til hvis uhellet skulle være ute.

En god regel er å alltid være skeptisk til å oppgi kortinformasjonen din på nettet. Sørg også for å oppbevare kortet ditt som et verdipapir, slik at ingen andre har tilgang til det.

Slik velger du riktig kredittkort

Det som er riktig kredittkort for andre er ikke nødvendigvis det beste for deg og dine behov. Det er mange banker og finansinstitusjoner der ute som tilbyr kredittkort. Noen gir deg rabatter på for eksempel flybilletter eller drivstoff, mens andre gir deg cashback ved kjøp i ulike nettbutikker. Det kan derfor lønne seg å tenke over hva du primært skal bruke kredittkortet til før du bestemmer deg.

Bruk en gratis sammenligningstjeneste på nettet som for eksempel FinansTopp for å sammenligne vilkår og betingelser på de ulike kredittkortene i Norge. Det kan spare deg for mye tid og unødvendig bryderi.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…