Trenger du egentlig betalingsforsikring? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 – Skrevet av Reza Shojaei

Trenger du egentlig betalingsforsikring?

/5

De aller fleste tilbydere av kredittkort og forbrukslån tilbyr en egen betalingsforsikring, som regel mot en liten prosentvis andel av utestående saldo hver måned. Men er den egentlig nødvendig?

En betalingsforsikring er en tilleggsforsikring som sikrer deg at banken vil dekke avdrag og nedbetaling av gjelden din hvis du for eksempel skulle bli ufør, ufrivillig arbeidsledig eller kritisk syk. 

Derfor er en betalingsforsikring en sikkerhet for mange. Men hvis du er blant de som alltid betaler kredittkortregningene dine før rentene begynner å løpe, noe som syv av ti nordmenn gjør, kan en betalingsforsikring fort koste deg unødvendig mange tusenlapper ekstra per år.

Du betaler for 14 dager ekstra

Betalingsforsikringen belastes fra det øyeblikket banken sender ut kredittkortfakturaen, som regel 14 dager før betalingsfristen. Prisen på betalingsforsikringen baseres på utestående saldo på kredittkortet ditt. For eksempel betaler du 0,4 % av utestående saldo for DNB MasterCard, mens du betaler 1 % hvis du har et av kredittkortene til Santander. 

Med en utestående saldo på 15 000 kroner, vil det si at betalingsforsikringen koster deg 60 kroner hos DNB og 150 kroner hos Santander. 

Hvor stor prosentvis andel av utestående saldo betalingsforsikringen koster, varierer fra bank til bank. Det er heller ikke alle kredittkort som tilbyr betalingsforsikring.

Slik sier du opp betalingsforsikringen din

Hvis du ble fristet til å tegne en betalingsforsikring da du mottok kredittkortet ditt, men føler at du ikke har bruk for den fordi du alltid betaler det du skylder før rentene begynner å løpe, er det en grei sak å si opp forsikringen.

Stort sett holder det med en telefon til bankens kundeservice for å si opp forsikringen, men noen banker krever at du sender et brev fordi de vil ha det skriftlig. Du finner all informasjon om betalingsforsikringen din i forsikringsvilkårene, som du enten har mottatt på e-post eller som brev. Du kan også finne informasjonen på bankens nettside.

Leave a Comment