SpareBank 1 øker uttaksgebyrene på sine kredittkort - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 – Skrevet av Reza Shojaei

SpareBank 1 øker uttaksgebyrene på sine kredittkort

/5

SpareBank 1 øker gebyrene for kontantuttak i Norge fra og med 1. mai i år. Det samme gjelder valutapåslaget på samtlige av bankens kredittkort. Samtidig fjernes gebyret for kontantuttak i utlandet.

Flere andre banker har allerede gjort dette, og nå følger altså SpareBank 1 etter med å øke gebyrene på kontantuttak i Norge for sine 565 000 kredittkortkunder fra 35 til 40 kroner. Valutapåslaget økes fra 1,75 til 2 prosent, noe som ser ut til å være en ny bransjestandard ettersom både DNB, Sbanken, Nordea og KLP den senere tiden også har økt valutapåslaget på sine ulike kredittkort til omtrent den samme prosentsatsen.

Tryggere kortbruk i utlandet

Grunnen til at SpareBank 1 fjerner gebyret for kontantuttak i utlandet er blant annet fordi de i likhet med mange andre banker registrerer at stadig flere blir utsatt for kortsvindel når de er ute og reiser. 

Bruker du kredittkortet ditt i stedet for det vanlige bankkortet, som er tilknyttet brukskontoen din, stiller du mye sterkere hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel i utlandet. Kredittkort beskyttes i større grad av finansavtaleloven.

Det er i tillegg flere gode grunner til å bruke kredittkortet ditt framfor debetkortet når du er på reise. For eksempel trekkes det alltid et depositum fra kortet når du leier bil hos et bilutleiefirma eller tar inn på et hotell. Dette depositumsbeløpet blir tilbakeført når du leverer bilen eller sjekker ut av hotellet. Bruker du kredittkortet i stedet for debetkortet, unngår du at beløpet blir trukket fra brukskontoen din.

Det er også enklere å ha full kontroll på alt du bruker når du betaler med kredittkortet ditt, da du kan se over alt i ro og mak hjemme og sjekke at alt stemmer før du betaler kredittkortregningen.

Endringene som trer i kraft fra om med 1. mai gjelder samtlige av SpareBank 1 sine kredittkort, også kredittkortet LOfavør MasterCard, som også tilbys av SpareBank 1.

Leave a Comment