Home / Nyheter / Snart klart for Birken – ny sykkel kanskje?

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Snart klart for Birken – ny sykkel kanskje? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 19.08.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Snart klart for Birken – ny sykkel kanskje?

Birkebeinerrittet over fjellet fra Rena i Østerdalen til Lillehammer ved porten av Gudbrandsdalen ble arrangert første gang i 1993. Det 86 kilometer lange sykkelrittet krever mye trening i forkant og ikke minst skikkelig utstyr.

Det sier seg selv at en ny sykkel er å foretrekke når du skal sykle nesten 10 mil på grusvei og i terrenget. Men hva koster en ny sykkel? Et spørsmål det ikke er så enkelt å svare på. Det blir litt som å spørre hva koster en ny bil? Er det en Hyundai eller en Porsche du er ute etter?

Akkurat som med biler finner du sykler i alle prisklasser. Men du har ingen garanti for at en sykkel til 75 000 kroner får deg lettere over Renafjellet enn en sykkel til under 10 000 kroner. Det samme gjelder også for hva du velger å sykle i. Det er nesten ingen grenser for hva du etter sigende trenger av ekstrautstyr, hvis du spør i en sportsforretning. Det kan imidlertid lønne seg å sjekke sykkelhjelmen din grundig før Birken. Er den skadet, vil det uansett lønne seg å investere i en ny en – uavhengig av om du skal sykle Birken eller ikke.

Hvordan finansiere sykkelkjøpet?

Det er ikke alle som har oppsparte midler til rådighet, i alle fall ikke nok til å overbevise ektefelle eller samboer om at dett er en lur investering. Derfor er alternativene en avbetalingsordning i butikken, altså en handlekontoløsning, dra kredittkortet, eller ta et forbrukslån. Det sistnevnte alternativet er det beste.

Mens du må regne med effektive renter på godt over 30 prosent på handelkontoløsninger og rundt 25 prosent på kredittkort, ligger den effektive gjennomsnittsrenten på forbrukslån rundt 15 prosent. Noe som kan spare deg for betydelige summer hver måned.

Sammenlign vilkår og betingelser

Men før du tar et forbrukslån vil det alltid lønne seg å sammenligne vilkår og betingelser hos de ulike bankene og finansinstitusjonene på markedet. Noe som kan være en forvirrende og ikke minst tidkrevende prosess. Bruk derfor heller en gratis sammenligningstjeneste som FinansTopp, som allerede har gjort denne jobben for deg. Der kan du studere vilkår og betingelser hos de ulike aktørene i ro og mak, og du kan søke direkte fra portalen.

Ikke vær redd for å søke flere banker samtidig. Du binder deg ikke til noe som helst før du eventuelt velger å signere et lånetilbud med BankID.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…