Home / Nyheter / Sliter du med kredittkortgjeld? Her er fem gode tips

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Sliter du med kredittkortgjeld? Her er fem gode tips - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Sliter du med kredittkortgjeld? Her er fem gode tips

Bruker du kredittkortet ditt riktig er det et fordelaktig betalingsmiddel, som til og med kan spare deg for penger. Bruker du det feil derimot, kan konsekvensene bli ubehagelige. Her er noen nyttige tips.

Fordelene med kredittkort er mange. For det første har du alltid muligheten for å legge ut når du trenger det, og for eksempel betale når du får lønn. De aller fleste kredittkort gir deg en rentefri betalingsutsettelse på 45 dager. I tillegg er du beskyttet av Finansavtaleloven når du handler på kreditt. Det vil si at du står mye sterkere som forbruker hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en eller annen svindel. 

Mange kredittkort gir deg også goder som bonuser og rabatter på for eksempel drivstoff, netthandel, forsikringer, reiser, og andre produkter og tjenester. Betaler du det du skylder hver måned, er dette noe du kan tjene mange tusenlapper på. Er du derimot blant de som ikke betaler ned alt og lar rentene løpe, vil det i de aller fleste tilfeller lønne seg å refinansiere kredittkortgjelden din med et forbrukslån.

Dette bør du tenke på når det gjelder kredittkort

Samlet har nordmenn i dag rundt 50 milliarder kroner i kredittkortgjeld. I tillegg har vi ytterligere 40 milliarder kroner i forbrukslån. For å få en bedre kontroll på din egen bruk av kredittkort, kan det være lurt å tenke over følgende:

  • Ikke bruk mer enn du har råd til å betale tilbake
  • Konsentrer deg om tilbakebetalingen
  • Ikke ha med deg kredittkortet alltid
  • Ha bare ett kredittkort
  • Kredittkort har høyere renter enn forbrukslån

Det ser kanskje enkelt og greit ut i en oversikt, men det krever litt selvdisiplin å etterleve disse punktene. Vi vet at det er fort gjort å bruke mer penger enn du har, så lenge muligheten ligger der. Det kan være vanskelig å finne måter å betale ned all gjelden på. Kredittkortet har sin egen plass i lommeboka, så det er ofte med uansett hvor du går. Dessuten er det så enkelt å skaffe seg et kredittkort, at mange derfor har flere av dem. Det er ikke nødvendigvis farlig, så lunge du har full kontroll på din egen økonomi.

Sliter du med å betjene kredittkortgjelden sin, anbefaler vi at du undersøker mulighetene for å refinansiere kredittkortene med et forbrukslån. Rentesatsen på forbrukslån ligger jevnt over 10 – 15 % enn de gjør på kredittkort.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…