Home / Nyheter / Se Manchester United på Old Trafford

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Se Manchester United på Old Trafford - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 16.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Se Manchester United på Old Trafford

Manchester United har mange norske supportere, og det er alltid nordmenn til stede blant de over 75 000 tilskuerne på legendariske Old Trafford når Manchester United spiller sine hjemmekamper.

Fotballklubben, som også kalles The Red Devils, har en lang og stolt historie fra klubben ble stiftet så tidlig som i 1872. Men historien er ikke bare hyggelig. I februar i 1958 omkom åtte av lagets spillere i en tragisk flyulykke utenfor München i Tyskland. Viserne på klokken utenfor svingen til South Stand på Old Trafford viser fortsatt 12 minutter over to, som var tidspunktet for flyulykken.

Flest ligamesterskap på balløya

Men den sportslige historien til Manchester United er noe helt annet. Den stolt klubben fra Manchester har hele 20 ligamesterskap, som er flest av alle klubbene i England, og 12 FA Cup-titler. I tillegg vant de den europeiske cupvinner cupen i 1991 og mesterligaen i 1968, 1999 og 2008. United er også den eneste engelske klubben som har vunnet The Double – både liga og cup samme sesong, hele tre ganger.

Skotten Sir Alex Ferguson hadde vært manager for klubben i 27 år da han trakk seg i 2013. Flere har forsøkt seg med vekslende hell etter han, og i skrivende stund er det portugiseren José Mourinho som leder skuta. Men manglende resultater i innledningen av denne sesongen gjør at han for øyeblikket ikke sitter like trygt som mange andre managere i England.

Mange stjerner

Manchester United spiller med røde overdeler og hvite bukser. Blant de mest kjente spillerne som har spilt for klubben finner vi Bobby Charlton, George Best, David Beckham, Eric Cantona og Ryan Giggs. I dag er det imidlertid stjerner som Romeu Lukaku, Paul Pogba og David de Gea som stjeler overskriftene.

Blant nordmenn som har spilt for Manchester United finner du Henning Berg, Ronny Johnsen, Ole Gunnar Solskjær, Erik Nevland, Magnus Wolf Eikrem og Joshua King. Mange husker sikkert øyeblikket da Ole Gunnar Solskjær avgjorde Champions League finalen mot Bayern München med en typisk goalgetterscoring med kneet.

Amerikanske eiere

Det er amerikaneren Malcolm Glazer og hans familie som gjennom selskapet Red Football Ltd. styrer klubben. De solgte 10 prosent av aksjene sine i 2010 på børsen i New York, men eier altså de resterende 90 prosentene.

Har du planer om å dra til Old Trafford for å se Manchester United mot et av de andre lagene i Premiere League, vil det lønne seg å kjøpe kampbilletter, flybilletter og hotellrom separat. Grunnen til det er at pakkereisene ofte er veldig dyre. Det vil også lønne seg å ta et forbrukslån i stedet for å bruke kredittkortet, da den effektive renten på forbrukslån er 10-15 prosent lavere enn tilsvarende rente på kredittkort. Finn beste forbrukslån på FinansTopp, som er en gratis forbrukerportal for forbrukslån og kredittkort i Norge.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…