Home / Nyheter / Se Manchester City på Etihad Stadium

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Se Manchester City på Etihad Stadium - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 17.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Se Manchester City på Etihad Stadium

Den engelske fotballklubben Manchester City, som ble ligamestre forrige sesong og som også topper tabellen i skrivende stund, har ikke alltid ligget i den øverste divisjonen. I mange sesonger slet de med å komme seg opp igjen, men har likevel alltid hatt fulle tribuner når de spiller hjemme.

Manchester City, som ofte bare kalles City eler The Sky Blues, er forøvrig det eneste laget i England som har rykket ned sesongen etter at de ble ligamestere. Det er også det eneste laget som har rykket ned med pluss i målforskjell, 101-100.

Stjernegalleri

Mange nordmenn reiser i dag til nye Ethiad Stadium for å se City’s stjernegalleri spille. Tilskuerkapasiteten på etterfølgeren av Maine Road er på litt over 55 000. Klubben har fem ligamesterskap, fem FA cup-titler og fem ligacuptitler. I tillegg vant de den europeiske cupvinnercupen i 1970.

Dagens manager Pep Guardiola har virkelig fått sving på sakene, og Manchester City er en fryktet motstander, ikke bare i England men også i Champions League. Klubben spiller i lyseblå overdeler og hvite bukser, og har stjerner som Sergio Aguero, Raheem Sterling, Davis Silva, Kevin de Bruyne og Vincent Company i troppen. Av gamle storheter kan vi nevne Colin Bell, Francis Lee og Mike Summerby. Det er også flere nordmenn som har ikledd seg City-drakten, som for eksempel Alf Inge Haaland, Åge Hareide, Kåre «Bruttern» Ingebrigtsen og Abdisalam Ibrahim.

Lang vei mot toppen

I sesongen 1997/1998 rykket Manchester City ned på nivå tre i England. Men klarte omsider å karre seg oppover i ligasystemet igjen, og i 2003 rykket de opp til Premiere League, og der har de holdt seg siden. De siste årene også helt i toppen. Vi tipper Manchester City havner blant topp tre også denne sesongen, da de stort sett vinner de aller fleste kampene både hjemme og borte.

Eiere fra Abu Dhabi

Det er en rekke rike investorer fra Abu Dhabi som har aksjemajoriteten i Manchester City, som i dag regnes som en av verdens aller rikeste og beste fotballklubber. Tar du turen over for å se en kamp, vil vi anbefale at du kjøper kampbillett og flybillett separat. Det samme gjelder hotellrom. Det pleier å bli billigere enn hvis du kjøper en ferdig pakke med alt inkludert. Likevel koster det penger å se fotball i England. På FinansTopp, som er en uavhengig forbrukerportal for forbrukslån g kredittkort i Norge, kan du finne mange alternative betalingsløsninger som passer din økonomi best.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…