Se Liverpool på Anfield - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 18.10.2018 - Skrevet av Reza Shojaei

Se Liverpool på Anfield

Få fotballstadioner i verden har en like høy standing som Anfield Road i Liverpool, hvor nettopp Liverpool spiller sine hjemme kamper bare et langt steinkast unna rivalen Everton sin stadion Goodison Park.

«The Kop» er hjemmet til Liverpools hardbarkede supportere, hvor de står og synger «You Never Walk Alone», noe de har gjort i alle år. Anfield har en tilskuerkapasitet på 54 000.

Mange trofeer

Liverpool er blant klubbene som har spilt lengst i den øverste divisjonen i England, og de har nest flest ligamesterskap med sine 18 ligatitler. I tillegg har de vunnet FA cupen syv ganger og ligacupen åtte ganger. Liverpool har også vunnet Champions League i 2005 og fire andre mesterligatitler.

Historie

Liverpool har siden de ble stiftet i 1892 hatt en innholdsrik historie, riktignok også med noen stygge flekker. Vi tenker på på ulykken på Heysel stadion i 1985 da 39 italienske supportere mistet livet, og ikke minst på den tragiske Hillsborough-ulykken, da trengsel og panikk gjorde at hele 96 Liverpool-supportere døde.

Liverpool er en av verdens mest populære fotballklubber og har over 33 000 medlemmer i den skandinaviske supporterklubben. Av kjente spillere som har spilt for klubben kan vi nevne Kevin Keegan, Kenny Dalglish, Ian Rush og Fernando Torres. I dag er det stjerner som Mohamed Salah, Sadio Mane, Virgil van Dijk og James Milner som trekker tilskuere.

Norske spillere som har spilt for Liverpool er Stig Inge Bjørnebye, Øyvind Leonardsen, Vegard Heggem, Bjørn Tore Kvarme, Frode Kippe og John Arne Riise. Sistnevnte var med da Liverpool snudde 0-3 ved pause til seier på straffekonk mot AC Milan i Champions League finalen i 2005.

Liverpool spiller i røde overdeler og røde bukser. Det er Fenway Sports Group som har eid klubben siden 2010.

Skal du se Liverpool på Anfield anbefaler vi at du kjøper kampbillett, flybillett og hotellrom separat, da det blir billigere enn en totalpakke hvor alt er inkludert. Trenger du alternativer til å betale bør du oppsøke FinansTopp, som er en gratis forbrukerportal for kredittkort og forbrukslån i Norge. Her finner du kontinuerlig oppdatert informasjon om vilkår og betingelser, og mye annen relevant info.

Relaterte Artikler

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Reza Shojaei

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Reza Shojaei

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…

Hvor mye kan jeg låne | Finanstopp

Hvor mye kan jeg låne?

Publisert 21.10.2018 av Reza Shojaei

Du kan låne fra 5000 – 500 000 kroner uten sikkerhet hos flere banker og finansinstitusjoner i Norge. Lån uten sikkerhet, også kalt forbrukslån, vil si at banken ikke krever noen form for sikkerhet fo…