Home / Nyheter / Se Chelsea på Stamford Bridge

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Se Chelsea på Stamford Bridge - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 19.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Se Chelsea på Stamford Bridge

Den engelske fotballklubben Chelsea regnes for å være en av verdens aller beste fotballklubber. De har derfor også mange trofeer å vise til fra de ble stiftet i 1905.

Chelsea spiller sine hjemmekamper på Stamford Bridge, som har en tilskuerkapasitet på litt over 40 000. Chelsea er Londons svar på Frogner i Oslo, og er en av de bydelene som har de høyeste boligprisene.

Klubben kalles også The Blues, og de spiller i blå overdeler og blå bukser. Chelsea kan vise til seks ligatitler, åtte FA cup titler og 5 ligacup titler. I tillegg vant de den europeiske cupvinnercupen to ganger, Europaligaen i 2012/2013 pluss selveste Champions League i 2011/2012.

Mange managere

Det er den styrtrike russeren Roman Abramovitsj som eier de helblå fra London, og det er ikke få managere han har ansatt og senere sparket de årene han har sittet i sjefsstolen. Eksempler på dette er José Mourinho, som i dag er manager i Manchester United. Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, André Villas-Boas, Roberto Di Matteo, Rafael Benitez, som i dag er manager for Newcastle, og Antonio Conte. I dag er det italieneren Maurizio Sarri som er manager. Så får vi se hvor lenge det varer. Godeste Abramovitsj er nemlig ikke kjent for å ha så god tålmodighet.

Gamle storheter og nye helter

Gamle stjerner som Terry Venables, Frank Lampard, Jimmy Greaves, Gianfranco Zola og John Terry har vært med på å gjøre Chelsea til det storlaget de er i dag, med stjernespillere som belgiske Eden Hazard, brasilianske Willian og David Luiz, spanske Marcos Alonso og Cesc Fabregas, i tillegg til de franske verdensmesterne Olivier Giroud og N’Golo Kante. Selv benken til Chelsea er full av landslagsspillere.

Av norske spillere som har spilt for Chelsea finner du Frode Grodås, Erland Johnsen og Tore André Flo.

Shopping og fotball

Du finner mange eksklusive butikker i Chelsea-området litt syd-vest i London. Det burde derfor være gode muligheter til både shopping og fotball samme helg. Har du planer om å se Chelsea på Stamford Bridge vil vi anbefale å kjøpe kampbilletter og flybilletter hver for seg. Det samme gjelder for hotellrom. Da kan det nemlig være penger å spare i stedet for å kjøpe en fotballpakketur som flere aktører tilbyr. Men selv om det kan være penger og spare blir en fotballhelg i London en relativ dyr opplevelse. Lurer du på hvordan du skal finansiere turen, bør du stikke innom FinansTopp, som er en gratis forbrukerportal for forbrukslån og kredittkort i Norge. Vær oppmerksom på at den effektive renten på kredittkort ofte ligger 10-15 prosent høyere enn tilsvarende rente på forbrukslån.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…