Home / Nyheter / Se Arsenal på Emirates

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Se Arsenal på Emirates - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 20.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Se Arsenal på Emirates

Den engelske fotballklubben Arsenal, som også kalles The Gunners, spiller sine hjemmekamper på Emirates Stadium som har en tilskuerkapasitet på over 60 000.

Londonklubben, som er nærmeste rival til Tottenham Hotspur, ble stiftet i 1886 og har spilt på øverste nivå i det engelske ligasystemet helt siden 1919. Arsenal, som spiller i røde overdeler med hvite ermer og hvite bukser, har 13 ligatrofeer i skapet og er dermed blant de mestvinnende klubbene i hele England. I tillegg har de vunnet FA cupen 13 ganger, noe som er flest blant alle de engelske fotballklubbene. De har også vunnet ligacupen to ganger, og den europeiske cupvinnercupen én gang. De var også tapende finalist i Champions League i 2006, da Barcelona ble for sterke.

Mange stjernespillere

Det er mange fotballstjerner som har spilt for den tradisjonsrike Londonklubben, som for eksempel Dennis Bergkamp, Thierry Henry, George Armstrong, Liam Brady og Tony Adams. Blant dagens stjerner finner du navn som Mesut Özil, Petr Cech, Aron Ramsey, Alexandre Lacazette, Danny Welbeck og Pierre-Emerick Aubameyang. Det er bare én nordmann som har spilt for Arsenal, og det var Pål Lydersen som i sin tid kom fra Start.

Ny manager

I dag er det spanjolen Unai Emery som er manager for Arsenal. Fra 2016 til 2018 var han manager for den franske storbyen Paris Saint-Germain, også kjent som PSG. Det er litt av noen sko Emre skal fylle, da han etterfølger en av de lengstsittende managerene i den engelske ligaen, franskmannen Arsène Wenger som før han gikk av i 2018 hadde vært manager i Arsenal helt siden 1996. Under Wenger vant Arsenal 3 ligatitler, og hele 7 FA cup titler i tillegg til én ligacup tittel.

Nord-London

Det nye stadionet Emirates ligger ikke langt fra Arsenals gamle stadion Highbury, som i dag er gjort om til boliger. Ettersom Arsenal er en Londonklubb, er det lurt å kombinere en tur til Emirates for å se Arsenal med andre hyggelige opplevelser i verdensmetropolen. Trenger du tilskudd til reisekassa, vil det lønne seg å ta turen innom FinansTopp, som er en gratis forbrukerportal for forbrukslån og kredittkort i Norge. Før du finner en måte å finansiere turen på, bør du huske at den effektive renten på forbrukslån ofte ligger 10-15 prosent lavere enn tilsvarende rente på kredittkort. Det kan også være penger å spare på å kjøpe kampbillett og flybillett separat. Det samme gjelder hotellrom. Grunnen til det er at de ferdige fotballturpakkene som selges, ofte er priset i det høyeste laget.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…