Pusse opp kjøkkenet? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 22.08.2018 – Skrevet av Reza Shojaei

Pusse opp kjøkkenet?

/5

Hvis du går med tanker om å pusse opp kjøkkenet, bør du tenke over at det ikke er sikkert at du trenger en totalrenovering. Du kan komme langt ved å være litt smart.

Dessuten kan du gjøre mye selv, bortsett fra elektriker- og rørleggerarbeid som du alltid bør sette bort til fagfolk. Skjer det noe med det elektriske, kan du risikere å ikke få igjen noe som helst på forsikringen dersom du har gjort jobben selv.

Selv om du har en eldre kjøkkeninnredning som du ønsker å bytte ut, kan du spare mye på å kun skifte ut frontene – altså skapdørene og fronten på skuffene. Kjøkkenet vil fremstå som like nytt som det ville gjort dersom du rev den gamle innredningen og satt inn en helt ny en.

Nye hvitevarer på avbetaling

Et nytt kjøkken trenger nye hvitevarer. Det er også ofte grunnen til at du tenker at du bør pusse opp kjøkkenet i utgangspunktet, for eksempel en ny komfyr eller et nytt kjøleskap. Flere butikkjeder har kreative handlekontoløsninger, slik at du i dag kan spasere ut fra butikken med et flunkende nytt kjøleskap, en komfyr og kanskje en vaskemasing uten å legge ut en eneste krone. Smart, tenker du kanskje.

Men du skal vite at ikke alltid er like smart. Rentesatsen du får på slike avbetalingsløsninger, etter at den rentefrie perioden er over, ligger ofte skyhøyt over rentesatsen på et vanlig forbrukslån. I mange tilfeller 10-15 % over. Det kan bety mange penger over noen måneder.

Sammenligne forbrukslån

Hvis du skal ta opp et forbrukslån for å pusse opp kjøkkenet bør du ikke kaste deg over det første og beste tilbudet du får. Forskjellene kan nemlig være store. Jobben med å sammenligne vilkår og betingelser hos tilbydere av forbrukslån er en tidkrevende prosess. Heldigvis har noen allerede gjort denne jobben for deg. Ved å bruke en gratis sammenligningstjeneste på nettet, som FinansTopp, kan du enkelt finne akkurat det forbrukslånet som passer best for deg.

Leave a Comment