Pusse opp badet? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 20.08.2018 – Skrevet av Reza Shojaei

Pusse opp badet?

/5

Går du med planer om å pusse opp badet hjemme, er det flere ting du bør tenke på før du setter i gang.

Selv om du faktisk kan gjøre mye selv helt lovllig, er det visse ting du bør holde deg unna. To eksempler er membran og det elektriske anlegget. Gjøres ikke dette på en ordentlig måte av en autorisert fagperson, gjelder verken garanti eller forsikring.

God planlegging er viktig

God planlegging er viktig for et godt resultat, også når det gjelder oppussing av badet. Det finner flere verktøy du kan bruke i planleggingen, som for eksempel roomscetcher.no. Mange baderomsforretninger hart også egne programmer du kan bruke til å tegne en skisse på hvordan du ønsker at det ferdige resultatet skal være. Vi tenker da på plassering av for eksempel toalett, dusj og eventuelt badekar hvis du ønsker det.

Sett opp et budsjett

Det kan være lurt å sette opp et budsjett på forhånd, slik at du ikke får noen ubehagelige overraskelser underveis. Det koster å pusse opp et bad, hvis du skal gjøre det skikkelig. Du må nok regne med at det koster fra rundt 150 000 kroner og oppover, da inkludert rørlegger, elektriker og flislegger, i tillegg til alt sanitærutstyr.

Videre er det viktig å velge godkjente produkter fra anerkjente leverandører. Selv om det noen ganger koster litt ekstra, vil resultatet alltid bli bedre og ikke minst vil badet holde mye lenger.

Finansiering

Når du vet hvor mye du trenger for å få gjort jobben på en proff måte, gjelder det å velge den beste måten å finansiere oppussingsprosjektet på. Hvis du da ikke har oppsparte midler på bok.

Vurderer du å ta opp et forbrukslån for å pusse opp badet, bør du legge turen innom FinansTopp, som er en gratis forbrukerportal som sammenligner forbrukslån og kredittkort i Norge for deg, slik at du slipper å gjøre den jobben selv.

Leave a Comment