Home / Nyheter / Nå blir betaling via Facebook Messenger mulig i Norge

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Nå blir betaling via Facebook Messenger mulig i Norge - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Nå blir betaling via Facebook Messenger mulig i Norge

Takket være et samarbeid mellom Nordea og Nets blir det nå mulig å betale regninger gjennom Facebook Messenger i Norge.

Den nye betalingsløsningen gjelder foreløpig kun regningsbetaling via eFaktura. Det er også bare Nordea-kunder som kan dra nytte av dette inntil eventuelt andre banker følger etter. Betalingen foregår ved hjelp av en bot, en programvareagent som styres av artificial intelligence eller kunstig intelligens som det heter på norsk. Det er dette boten Nordea og Nets har utviklet sammen.

Betalingsløsningen er ikke et resultat av et samarbeid direkte med Facebook, men Nordea og Nets har brukt det sosiale mediets infrastruktur i arbeidet med å utvikle løsningen. 

Rundt 3,5 millioner nordmenn har i dag en profil på Facebook, og i den senere tiden er det stadig flere over 60 år som kaster seg over det sosiale mediet. Totalt sett har rundt 85 % av befolkningen i Norge en egen Facebook-profil. Du kan også bruke Messenger-appen uten å ha en egen profil på Facebook.

Kanskje kommer også vennebetaling

Mens vennebetaling via Facebook Messenger ble mulig i USA for to år siden, er det ennå for tidlig å si om dette blir mulig i Norge i nærmeste framtid. Tjenesten fungerer omtrent på samme måte som Vipps og andre betalingsløsninger gjør her hjemme, og krever at du registrerer bankkortet ditt hos Facebook Messenger.

Hvis den nye tjenesten fra Nordea og Nets faller i smak hos bankkundene, ser de ikke bort fra å videreutvikle tjenesten til for eksempel å inkludere vennebetaling.

 Rask utvikling på betalingsfronten

Det er mye som skjer på betalingsfronten om dagen, både her hjemme og internasjonalt. I Norge har betalingsløsninger som mCash og Mobilepay slått seg sammen med Vipps, som er den største aktøren i Norge i dag.

I flere land har betalingsløsninger som Apple Pay, Android Pay, Snapchat Snapcash og betalingsløsningen fra Facebook Messenger kommet for å bli. Apple Pay ble forøvrig nylig lansert i begge våre naboland, Sverige og Danmark med stort hell. Det tar nok ikke lang tid før vi finner denne betalingsløsningen i Norge også.

Forhåpentligvis vil stadig flere betalingsløsninger komme oss forbrukere til gode, ved at det blir enklere å betale for stort og smått.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…