Home / Nyheter / Lurer du på hvorfor du får avslag på søknaden om kredittkort og lån?

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Lurer du på hvorfor du får avslag på søknaden om kredittkort og lån? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Lurer du på hvorfor du får avslag på søknaden om kredittkort og lån?

Det kan være mange grunner til at du ikke får innvilget søknaden din om et kredittkort eller  et lån, selv om du kanskje selv mener at du innfrir alle kravene som står oppgitt.

Alle kredittgivere gjør en grundig helhetsvurdering av samtlige søkere, basert på opplysninger de henter inn fra kredittopplysningsbyråene og opplysningene du oppgir i søknaden. Deretter gir de deg en kredittscore, som er et tall mellom 1 og 100. Jo lavere kredittscoren din er, desto svakere står søknaden din.

Kredittopplysningsbyrået Bisnode, som er et av de største på markedet, foretar kredittsjekker i 18 europeiske land. De vanligste årsakene til avslag på søknad om kredittkort eller forbrukslån er betalingsanmerkninger, gjeld, billån og for lav inntekt. Er du for eksempel under en gjeldsordning eller ikke har en fast inntekt, får du automatisk avslag. Det samme gjelder hvis du ikke har en registrert boligadresse i Norge.

Nye retningslinjer fra 2017

Med de nye retningslinjene fra Finanstilsynet, som ble effektuert i oktober 2017, vil enda flere få avslag på søknadene sine enn tidligere. Grunnen til det er at myndighetene ønsker å begrense befolkningens forbruksgjeld, som er urovekkende høy i Norge. 

De nye retningslinjene sier blant annet at du ikke kan ha en samlet gjeld som er høyere enn fem ganger inntekten. Dette inkluderer all gjeld. Du kan heller ikke ta opp et forbrukslån med en nedbetalingstid som overstiger fem år. Unntaket er imidlertid hvis forbrukslånet skal brukes til å refinansiere annen gjeld og du hadde en lengre nedbetalingstid på det gamle lånet. Da kan du få tilsvarende nedbetalingstid også på det nye forbrukslånet.

Høy kredittscore gir bedre betingelser

Det er ikke bare lettere å få innvilget et kredittkort eller et forbrukslån med en høy kredittscore, men du vil også bli tilbudt bedre betingelser jo høyere kredittscore du har. Med andre ord blir renten på lånet lavere jo høyere kredittscoren din er.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…