Home / Nyheter / Lønner det seg å refinansiere kredittkort?

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Lønner det seg å refinansiere kredittkort? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 20.08.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Lønner det seg å refinansiere kredittkort?

Har du som mange andre nordmenn kredittkortgjeld, og kanskje til og med gjeld på flere kredittkort, vil det helt klart lønne seg å refinansiere denne gjelden med et refinansieringslån. Det samme gjelder gjeld du har på for eksempel handlekontoer.

Mulighetene til å kjøpe gjenstander som for eksempel hvitevarer eller brunevarer på avbetaling er med årene blitt stadig flere. Ofte er dette den eneste muligheten for mange hvis kjøleskapet eller vaskemaskinen plutselig ryker og de ikke har en oppspart buffer i bakhånd. Noe ganske mange av oss ikke har.

Det er da fort gjort å la seg blende av «kjøp nå – betal senere» tilbud. Flere aktører frister også med rentefri betalingsutsettelse på flere måneder. Det er jo bra det, men når denne perioden er over og du ikke innfrir hele gjelden, begynner rentene å løpe.

Høye renter på kredittkort og handlekontoløsninger

Mens den gjennomsnittlige effektive renten på kredittkort ligger rundt 25 prosent, ligger den ofte enda høyere på handlekontoløsninger. Effektiv rente er rente inkludert gebyrer og andre kostnader. Den gjennomsnittlige effektive renten på et refinansieringslån, som er som et forbrukslån å regne, ligger mellom 12-15 prosent. Det vil si at hvis du refinansierer en kredittkortgjeld på 200 000 kroner med et refinansieringslån, vil du kunne spare over 20 000 kroner i året.

Hvordan refinansiere kredittkortgjelden?

Hvis du lurer på hvordan du går frem hvis du ønsker å refinansiere kredittkort eller handlekontoløsninger, er en god start å oppsøke en gratis forbrukerportal som for eksempel finanstopp.no, hvor du til enhver tid vil finne oppdatert informasjon om vilkår og betingelser hos de aller fleste tilbydere av refinansieringslån. På den måten blir det enklere for deg å finne det refinansieringslånet som passer best for deg og din økonomi.

Akkurat som med et forbrukslån trenger du ikke stille noen form for sikkerhet når du tar opp et refinansieringslån. Det betyr at banken tar en større risiko ved å låne deg penger enn de gjør når de tar pant i eiendeler. Derfor er også renten høyere på et refinansieringslån enn det ville vært på et billån eller et boliglån med pant i bilen eller boligen.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…