Home / Nyheter / Kredittkortene som gir deg tilgang til flyplasslounger

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Kredittkortene som gir deg tilgang til flyplasslounger - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Kredittkortene som gir deg tilgang til flyplasslounger

Hvis du er ofte ute og flyr, enten i forbindelse med jobb eller i privat sammenheng, vil et kredittkort som gir deg tilgang til lounger på flyplasser gjøre reisen langt mer komfortabel.

Selv om de aller fleste flyplasslounger rundt omkring i verden er forbeholdt flypassasjerer med Priority Pass eller reisende som har en eller annen tilknytning til et flyselskap, er noen lounger åpne for alle som vil betale for det. 

Før og mellom flyavganger

Tilgang til en flyplasslounge gir deg muligheten til å slappe av i eksklusive omgivelser med gratis mat og drikke, Wifi, og selvfølgelig aviser og magasiner. På noen ekstra eksklusive lounger er det også spabehandling inkludert. 

Priority Pass gir deg tilgangen

Med et Priority Pass, som er et eget kort som følger med eksklusive kredittkort, får du tilgang til over 900 flyplasslounger i over 120 land. Disse kredittkortene er imidlertid ikke for alle, da de ofte har høye inntektskrav og en høy årsavgift. Et eksempel er SAS EuroBonus AmEx Platinum, som har en årsavgift på stive 1700 kroner.

Men selv ikke alle med Priority Pass får gratis inngang på alle flyplasslounger. Avhengig av hvilket kredittkort du har, kan du noen ganger bli avkrevd inngangspenger. Som regel dreier det seg om maks et par hundrelapper. Det kan jo likevel lønne seg med tanke på at alt innenfor dørene er gratis.

Noen lounger er åpne for alle

Selv uten Priority Pass kan de ved enkelte flyplasslounger kjøpe en inngangsbillett så lenge det er ledig kapasitet. Et eksempel er en av de tre loungene på Gardermoen OSL. Mens SAS sine to lounger; Scandinavian Lounge og Scandinavian Business Lounge kun er for reisende med SAS, eller innehavere av et av kredittkortene fra SAS EuroBonus AmEx, brukes OSL Lounge av flere flyselskaper og er dermed åpen for hvem som helst. Inngangsprisen er 300 kroner per person.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…