Sparebank 1 MasterCard Gold

Sparebank 1 MasterCard Gold | FinanstoppSparebank 1 MasterCard Gold er kredittkortet til bankalliansen Sparebank 1, som består av 16 banker med over 300 filialer spredt rundt i hele Norge. Hver av banken tilbyr sin egen variant av Sparebank 1 MasterCard Gold, men vilkårene er relativt like. 

Inkludert reise- og avbestillingsforsikring

Du får en gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert i Sparebank 1 MasterCard Gold, så lenge du betaler minst halvparten av reisens transportutgifter med kredittkortet. Forsikringen gjelder for reiser inntil 90 dager, for deg og inntil tre medreisende.

Kredittkortet inkluderer også en egenadelsforsikring for leiebil, slik at du slipper å tegne dyre tilleggsforsikringer hos bilutleieselskapet når du leier bil. Du må betale minst 50 % av leiebilkostnadene med kortet for at forsikringen skal gjelde. Forsikringen dekker inntil 12 000 kroner per skadetilfelle.

Supertilbud fra Sparebank 1

Med Sparebank 1 MasterCard Gold får du tilgang til fordelsprogrammet Sparebank 1 Supertilbud, hvor du kan få store rabatter på ulike utvalgte produkter. Du kan få tilbudene tilsendt på SMS noen dager før salget starter.

Fordeler og ulemper med Sparebank 1 MasterCard Gold

Fordelene med Sparebank 1 MasterCard Gold er at kredittkortet har inkludert reise- og avbestillingsforsikring og egneandelsforsikring for leiebil, i tillegg til rabattene gjennom Supertilbud, og 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Ulempene er et noe begrenset fordelsprogram, og høye gebyrer for uttak både i Norge og utlandet.

Betingelser

Sparebank 1 foretar en egen kredittvurdering av deg basert på opplysninger fra et kredittopplysningsselskap. For å få innvilget Sparebank 1 MasterCard Gold må du:

  • Være fylt 18 år
  • Være norsk statsborger
  • Ikke ha noen betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker

FinansTopp.no gir kredittkortet Sparebank 1 MasterCard Gold terningkast 4.

Samtlige av kredittkortene vi tester får poeng på hvordan de scorer i ulike kategorier, vi har tatt for oss de viktigste kategoriene for deg som forbruker. Nedenfor kan du se vektfordelingen for de ulike kategoriene:

Rente og gebyrer

I kategorien rente og gebyrer oppnår SpareBank 1 MasterCard Gold 4/10 poeng.  Kortet scorer midt på treet i forhold til renter og gebyrer.

Fordeler

I kategorien fordeler oppnår kortet 5/10 poeng. SpareBank 1 har en ikke fult så interessant fordelsprogram, de kaller programmet Supertilbud. Det som drar opp poengene her er forsikringsløsningen hvor du inkludert i prisen har egenandelsforsikring for leiebil og reise- og avbestilling.

Brukeropplevelse

I kategorien brukeropplevelse oppnår kortet 7/10 poeng. SpareBank 1 har tilrettelagt god løsning helt fra søknad til kundereisen. Når det kommer til kundeservice er får du rask tilbakemelding og de er på flere plattformer. De har også en app-løsning, men de mangler muligheten for å kunne endre PIN-kode

Helhetsvurdering

I kategorien totalvurdering får kortet 5,5/10 poeng. Kortet scorer midt på treet for samtlige kategorier.

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer

Årsavgift: 0 kr
Varekjøp: 0 kr

Bruk i Norge

Kontantuttak i minibank: 40 kr + 1 % av uttakssum
Kontantuttak bank: 40 kr + 1 % av uttakssum
Bruk hos Posten/Post i Butikk: 40 kr + 1 % av uttakssum

Bruk i utlandet

Varekjøp: 0 kr
Kontantuttak minibank: 40 kr + 1 % av uttakssum
Kontantuttak bank: 40 kr + 1 % av uttakssum
Valutapåslag: 2 %

Renter

Årlig nominell rente: 21,62 %
Årlig effektiv rente: 23,9 %
Nominell rente per måned: 1,8 %

Grenser for kontantuttak

Kontantuttak i inn- og utlandet: 20 000 kroner per uke (oppdateres hver onsdag)

Øvrige gebyrer

Nytt kort: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Regningsbetaling: 35 kr + 1 % av betalingssum
Overføring fra kredittkort til annen konto: 1 % av overført beløp (minimum 25 kr)
Papirfaktura: 35 kr
Kopi av faktura: 20 kr
Purregebyr: 67 kr
Overtrekksgebyr: 125 kr
Minimumsinnbetaling per måned: 2,5 % av utestående beløp (minimum 250 kr)

Låneeksempel

Eff. rente 23,9 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 518 kr

Brukererfaring med Sparebank 1 MasterCard Gold

Navn
E-post
Tittel
Rankering
Tilbakemelding