Ikano Visa kredittkort

Ikano Visa kredittkort er et godt alternativ hvis du er på jakt etter et kredittkort som gir deg mange fordeler. Kredittkortet fra Ikano Bank gir deg blant annet drivstoffrabatt på alle bensinstasjoner og rabatt på all dagligvarehandel. Det kan med andre ord være mange penger å spare ved å bruke Ikano Visa kredittkort.

Ikano Visa kredittkort | Finanstopp

Mange rabatter

Med Ikano Visa kredittkort får du både faste rabatter, som for eksempel 2 % rabatt på drivstoff og alt annet du kjøper hos Shell, 1 % på alle andre bensinstasjoner Norge og i resten av verden, og 1 % i alle dagligvareforretninger. Du får også 10 % rabatt på leiebil hos rentalcars.com. I tillegg får du ulike rabatter fra måned til måned, som for eksempel 10 % på optikk i en måned, 7 % på klær og sko i en annen måned og 6 % på bilrekvisita en tredje måned. Du kan derfor spare mye ved å bruke ditt Ikano Visa kredittkort samlet sett.

3 % valgfri rabatt hver måned

Du kan selv velge hva du vil ha 3 % rabatt på hver måned innenfor ulike kategorier. Mange velger for eksempel matvarer før jul, altså i desember. Fra før har du 1 % fast rabatt på dagligvarer, så hvis du legger til 3 % får du 4 % avslag på all maten i desember om ønskelig.

Reise- og avbestillingsforsikring inkludert

Som med mange andre kredittkort får du med Ikano Visa også en gratis reise- og avbestillingsforsikring hvis du betaler minst halvparten av reisens transportutgifter med kredittkortet. 

Reiseforsikringen til Ikano Visa gjelder imidlertid kun for reiser i Norden, i motsetning til mange av konkurrentene som dekker hele verden. Men reiseforsikringen til Ikano Visa dekker til og med feilfylling av drivstoff. Det vil si at hvis du fyller feil drivstoff på bilen eller motorsykkelen din, får du dekket utgifter til å sanere tanken og bytte filter. Kjekt å ha hvis du skulle komme til å fylle feil.

Betalingsforsikring

Mot 0,7 % av utestående saldo hver måned kan du tegne en betalingsforsikring, som dekker deler av det utestående beløpet på kredittkortet ved langvarig sykdom, arbeidsledighet, permittering eller dødsfall. 

Betingelser

Ikano Bank kredittsjekker alle søkere, og det blir i tillegg foretatt en egen kredittvurdering av deg basert på opplysninger fra et kredittopplysningsselskap. For å få Ikano Visa kredittkort må du:

  • Være fylt 23 år
  • Ha en fast inntekt
  • Ikke ha noen betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker

FinansTopp.no gir kredittkortet Ikano Visa terningkast 4.

Samtlige av kredittkortene vi tester får poeng på hvordan de scorer i ulike kategorier, vi har tatt for oss de viktigste kategoriene for deg som forbruker. Nedenfor kan du se vektfordelingen for de ulike kategoriene:

Rente og gebyrer

I kategorien rente og gebyrer oppnår 6/10 poeng. Ikano kredittkort har svært gode renter, men på den andre siden har de høye gebyrer.

Fordeler

I kategorien fordeler oppnår kortet 6/10 poeng. Ikano Visa har en nokså begrenset fordelsprogram som strekker seg fra drivstoff til dagligvare og månedlige rabatter innen ulike kategorier. Kortet får stort pluss for svært gode forsikringsordninger. Forsikringene inkluderer tankefeil- og reise- og avbestillingsforsikring.

Brukeropplevelse

I kategorien brukeropplevelse oppnår kortet 5/10 poeng. Det er svært lite å utsette på brukeropplevelsen fra søknad til kundereisen. Ikano er raskt på henvendelser samtidig som de er tilgjengelig på flere plattformer. Det som trekker noe ned er at du ikke har mulighet til å endre PIN-kode.

Helhetsvurdering

I kategorien totalvurdering får kortet 7/10 poeng. Kortet scorer svært bra på de fleste kategoriene med rabattordninger, men det som trekker noe ned er at rabattene ikke er de beste.

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer

Årsavgift: 0 kr
Varekjøp: 0 kr

Bruk i Norge

Kontantuttak i minibank: 35 kr + 1 % av uttakssum
Kontantuttak bank: 75 kr + 1 % av uttakssum
Bruk hos Posten/Post i Butikk: 75 kr + 1 % av uttakssum

Bruk i utlandet

Varekjøp: 0 kr
Kontantuttak minibank: 35 kr + 1 % av uttakssum
Kontantuttak bank: 75 kr + 1 % av uttakssum
Valutapåslag: 1,75 %

Renter

Årlig nominell rente: 20,28 %
Årlig effektiv rente: 21,92 %
Nominell rente per måned: 1,69 %

Grenser for kontantuttak

Maksimalt antall uttak per 24 timer: 10
Maksimalt beløp per 24 timer: 5000 kr
Maksimalt antall uttak per 30 dager: 10
Maksimalt beløp per 30 dager: 10 000 kr

Øvrige gebyrer

Nytt kort: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Papirfaktura: 45 kr (0 ved utestående saldo mindre eller lik 100 kr)
Overføring til annen konto: 35 kr + 1 % av beløpet (øvre overføringsgrense 15 000 kr)
Hente PIN: 0 kr
Overtrekksgebyr: 70 kr
Purregebyr: 70 kr
Erstatningskort: 0 kr
2 måneders betalingsutsettelse: 99 kr
4 måneders betalingsutsettelse: 275 kr
6 måneders betalingsutsettelse: 350 kr
9 måneders betalingsutsettelse: 450 kr
Minimumsinnbetaling per måned: 3 % av utestående beløp (minimum 250 kr)

Låneeksempel

Eff. rente 20,43 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 596 kr

Brukererfaring med Ikano Visa kredittkort

Navn
E-post
Tittel
Rankering
Tilbakemelding