Diners Club Classic Kredittkort

Diners Club Classic Kredittkort | FinanstoppAmerikanske Diners Club var i sin tid det aller første kredittkortet som kom på markedet. Det er den svenske banken SEB som tilbyr kredittkort fra Diners Club i Skandinavia. Diners Club Classic har en effektiv rente på hele 34,78 %, mye på grunn av et relativt høyt årsgebyr på 695 kroner. Diners Club Classic har ingen øvre kredittgrense og tilbyr 45 dagers rentefrihet.

Enkel netthandel i USA

Diners Club Shipping er en tjeneste som gir deg en egen adresse i USA når nettbutikken du skal handle i ikke sender varer til Norge. Du får en egen adresse i USA som du kan bestille til, og varene blir deretter videresendt til Norge mot at du betaler frakten. Husk at du likevel må følge tollreglene for netthandel.

Tilgang til flyplasslounger

Mot et gebyr på 125 kroner hver gang får du med Diners Club Classic tilgang til over 800 flyplasslounger rundt om i hele verden. Både praktisk og komfortabelt hvis du reiser mye og trenger å hvile litt mellom slagene. 

Fordeler og ulemper med Credits Visa

Fordelene med Diners Club Classic er mange. Du har ingen øvre kredittgrense, inkludert reise- og avbestillingsforsikring i kortet, tilgang til flyplasslounger mot et gebyr på 125 kroner, og en egen adresse i USA ved netthandel. I tillegg kan du tegne flere forsikringer, som for eksempel ID-tyveriforsikring, helseforsikring og egenandelsforsikring for leiebil.

Ulempene er en høy årsavgift på 695 kroner, høy effektiv rente på 34,78 %, og begrenset antall brukersteder sammenlignet med kredittkort fra MasterCard og Visa. I tillegg er forsikringene du kan tegne ganske dyre.

Betingelser

Diners Club kredittsjekker alle søkere, og det blir i tillegg foretatt en egen kredittvurdering av deg basert på opplysninger fra et kredittopplysningsselskap. For å få Diners Club Classic kredittkort må du:

  • Være fylt 18 år
  • Kunne dokumentere en fast årsinntekt på minimum 180 000 kroner
  • Ikke ha noen betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker

FinansTopp.no gir kredittkortet Diners Club Classic terningkast 3.

Samtlige av kredittkortene vi tester får poeng på hvordan de scorer i ulike kategorier, vi har tatt for oss de viktigste kategoriene for deg som forbruker. Nedenfor kan du se vektfordelingen for de ulike kategoriene:

Rente og gebyrer

I kategorien rente og gebyrer oppnår Diners Club 4/10 poeng. Kortet har gode renter, men på den andre siden er det høy årsavgift og ufordelaktige gebyrer.

Fordeler

I kategorien fordeler oppnår kortet 5,5/10 poeng. Her får du tilgang til flyplasslounger samt rabatt på leiebil. Det som drar opp er forsikringsordninger som inkluderer reise- og avbestilling.

Brukeropplevelse

I kategorien brukeropplevelse oppnår kortet 5/10 poeng. Her må du søke ved å bruke skjema i PDF-format, det virker veldig gammeldags i disse digitale tider. Hvis vi ser litt bort fra det er kundeservicen svært bra, de er å finne på flere plattformer. Du har også mulighet til å velge PIN-kode. De har ikke app-løsning samtidig får de trekk da det er begrensede bruksområde sammenlignet med VISA og MasterCard.

Helhetsvurdering

I kategorien totalvurdering får kortet 3,5/10 poeng. Det er noe høye renter og gebyrer samt begrenset muligheter sammenlignet med konkurrenter.

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer

Årsavgift: 695 kr (350 for pensjonister)
Varekjøp: 0 kr

Bruk i Norge

Kontantuttak i minibank: 4 % av uttakssum
Kontantuttak bank: 4 % av uttakssum
Bruk hos Posten/Post i Butikk: 4 % av uttakssum

Bruk i utlandet

Varekjøp: 0 kr
Kontantuttak minibank: 4 % av uttakssum
Kontantuttak bank: 4 % av uttakssum
Valutapåslag: 2 %

Renter

Årlig nominell rente: 19,8 %
Årlig effektiv rente: 34,78 %
Nominell rente per måned: 1,65 %

Grenser for kontantuttak

Kontantuttak i Norge: 9000 kr per 7 dager
Kontantuttak i utlandet: 9000 kr per 7 dager
*Tar du ut 10 000 kroner på én dag, må du vente 30 dager før du kan ta ut mer penger

Øvrige gebyrer

Nytt kort: 100 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Papirfaktura: 35 kr
Kopi av faktura: 60 kr
Overføring fra kort til konto: 1 % av overføringssum
Loungebesøk: 125 kr
Forsinkelsesrente: Iht. satser satt av Finansdept
Påminnelsesgebyr: Iht. satser satt av Finansdept
Vertikal helseforsikring: 299 per måned (voksen)/139 per måned (barn under 21)
ID-forsikring: 69 kr per måned
Falck Secure Sperreservice: 297 kroner
Minimumsinnbetaling per måned: 5 % av utestående beløp (minimum 500 kroner)

Låneeksempel

Eff. rente 43,07 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt kr 17 906 kr

Brukererfaring med Diners Club Classic Kredittkort

Navn
E-post
Tittel
Rankering
Tilbakemelding