Cresco Gold Visa kredittkort

Cresco Gold Visa kredittkort | FinanstoppCresco Gold Visa kredittkort er et kredittkort fra DNB. Selv om det finnes mange andre kredittkort på markedet som gir deg flere fordeler enn Cresco Card Gold Visa, er det likevel et helt greit alternativ. 

Egen fordelsbutikk

Med Cresco Card Gold Visa får du rabatter på spesifikke produkter i Crescos fordelsbutikk, hvor du finner et assortert utvalg merkevarer innen sport og fritid, lyd og bilde, hjem og design, elektronikk og verktøy, pluss grill og hage. Noe for enhver smak der altså. I tillegg får du med kredittkortet blant annet rabatt hos Stena Line, Flight Park-parkering på Oslo Lufthavn Gardermoen og på Scandic hoteller.

Inkludert reise- og avbestillingsforsikring

Som med mange andre kredittkort får du reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet dersom du betaler minimum halvparten av reisens transportkostnader med Cresco Card Gold Visa.

Fordeler og ulemper med Credits Visa

Fordelene med kredittkortet Cresco Card Gold Vissa er først og fremst at det er gebyrfrie kontantuttak i utlandet og at det er inkludert en reise- og avbestillingsforsikring i kortet. Du kan få inntil 100 000 kroner i kreditt og inntil 45 dagers rentefrihet.

Ulempene er imidlertid en høy effektiv rente på hele 28,46 %, som er den høyeste renten på kredittkortene vi har testet. I tillegg må du betale 149 kroner i gebyr hvis kortet er inaktivt i 12 måneder.

Betalingsforsikring

Mot 0,7 % av utestående saldo hver måned kan du tegne en betalingsforsikring, som dekker deler av det utestående beløpet på kredittkortet ved langvarig sykdom, arbeidsledighet, permittering eller dødsfall. 

Betingelser

DNB kredittsjekker alle søkere, og det blir i tillegg foretatt en egen kredittvurdering av deg basert på opplysninger fra et kredittopplysningsselskap. For å få Cresco Card Gold Visa kredittkort må du:

  • Være fylt 21 år
  • Være norsk statsborger
  • Ikke ha noen betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker

FinansTopp.no gir kredittkortet Cresco Card Gold Visa terningkast 4.

Samtlige av kredittkortene vi tester får poeng på hvordan de scorer i ulike kategorier, vi har tatt for oss de viktigste kategoriene for deg som forbruker. Nedenfor kan du se vektfordelingen for de ulike kategoriene:

Rente og gebyrer

I kategorien rente og gebyrer oppnår Cresco Gold Visa kredittkort 6/10 poeng. Kortet har relativt høy effektiv rente sett opp mot de andre kortene, men de scorer helt greit på vilkår for rente og gebyrer.

Fordeler

I kategorien fordeler oppnår kortet 5/10 poeng. Cresco Gold har mangelfull fordelsprogram sett opp mot de andre kortene. Men dette kortet har veldig gode forsikringsordninger, her får du tilgang til reise- og avbestilling- og egenandelsforsikring for leiebil inkludert i kortet.

Brukeropplevelse

I kategorien brukeropplevelse oppnår kortet 4,5/10 poeng. Når det kommer til søknadsprosess helt frem til kundereisen er det en fin prosess. Cresco er også på flere plattformer og kundeservicen er god. Det som trekker ned er manglende mulighet til å velge egen PIN-kode samt app-løsning.

Helhetsvurdering

I kategorien totalvurdering får kortet 6/10 poeng. Her får du kort som har gode vilkår, men bortsett fra det er det ikke så mye mer å hente.

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer

Årsavgift: 0 kr
Varekjøp: 0 kr

Bruk i Norge

Kontantuttak i minibank: 35 kr + 1,5 % av uttakssum (rente løper fra uttaksdato)
Kontantuttak bank: 75 kr + 0,5 % av uttakssum (rente løper fra uttaksdato)
Bruk hos Posten/Post i Butikk: 75 kr + 0,5 % av uttakssum (rente løper fra uttaksdato)

Bruk i utlandet

Varekjøp: 0 kr
Kontantuttak minibank: 0 kr (rente løper fra uttaksdato)
Kontantuttak bank: 75 kr + 0,5 % av uttakssum (rente løper fra uttaksdato)
Valutapåslag: 1,75 %

Renter

Årlig nominell rente: 17,8 %
Årlig effektiv rente: 28,46 %
Nominell rente per måned: 1,5 %

Grenser for kontantuttak

Varekjøp i Norge: 75 000 kr per 7 dager
Varekjøp i utlandet: 75 000 kr per 7 dager
Kontantuttak i inn- og utlandet: 10 000 kr per 7 dager

Øvrige gebyrer

Nytt kort: 150 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Papirfaktura: 45 kr
Regningsbetaling: 0 kr (rente løper fra bruksdato)
Overføring mellom kontoer: 0 kr (rente løper fra bruksdato)
Overtrekksgebyr: 0,5 % (minimum 50 kr per måned)
Minimumsinnbetaling per måned: 3 % av utestående beløp (minimum 250 kr)

Låneeksempel

Eff. rente 28,46 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 16 942 kr

Brukererfaring med Cresco Gold Visa kredittkort

Navn
E-post
Tittel
Rankering
Tilbakemelding