American Express Platinum kredittkort

American Express Platinum kredittkort | FinanstoppKredittkortet American Express Platinum Card er et eksklusivt kredittkort med eksklusive fordeler. Du har for eksempel både reise- og avbestillingsforsikring og leiebilforsikring inkludert i kortet. Kredittkortet gir deg fordeler gjennom Membership Rewards og et automatisk medlemskap i Priority Pass, som gir deg tilgang til VIP-lounger på flyplasser i hele verden. Du får også eksklusive tilbud gjennom den unike Concierge Service-tjenesten Platinum Lifestyle Concierge.

American Express Platinum Card er ikke for hvem som helst, da inntektskravet er høyt. Det samme er årsavgiften og den effektive renten.

Helårs reiseforsikring og leiebilforsikring inkludert

Med American Express Platinum har du en helårs reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Reiseforsikringen dekker reiser på inntil 90 dager hvor som helst i verden, for deg og inntil tre medreisende. I tillegg har kredittkortet en leiebilforsikring, slik at du slipper å tegne dette hos bilutleiefirmaene når du leier bil. Disse forsikringene er ofte uforholdsmessig dyre.

Fordeler og ulemper med American Express Gold Card

Fordelene med American Express Platinum Card er de inkluderte forsikringene, tilgang til VIP-lounger på flyplasser og Platinum Lifestyle Concierge, pluss alle fordelene gjennom Membership Rewards. Ulempene er høye gebyrer og renter.

Priority Pass og Concierge Service

Du kan velge fritt blant flyplassloungene til Priority Pass, Delta Sky Club og The Centurion Lounge med kredittkortet American Express Platinum Card. Du kan også dra nytte av fordelene via Platinum Lifestyle Concierge, og få ulike fordeler hos eksklusive hotellkjeder og cruiseskip.

Betingelser

American Express kredittsjekker alle søkere og foretar en kredittvurdering av deg basert på opplysninger fra et kredittopplysningsselskap. For å få innvilget American Express Platinum Card må du:

  • Være fylt 18 år
  • Ha en fast årlig inntekst på minimum 1 000 000 kroner, eller ha en plasserbar formue på 2 000 000 kroner
  • Ikke ha noen betalingsanmerkninger registrert på deg eller pågående inkassosaker

FinansTopp.no gir totalt kredittkortet American Express Platinum Card terningkast 4.

Samtlige av kredittkortene vi tester får poeng på hvordan de scorer i ulike kategorier, vi har tatt for oss de viktigste kategoriene for deg som forbruker. Nedenfor kan du se vektfordelingen for de ulike kategoriene:

Rente og gebyrer

I kategorien rente og gebyrer oppnår American Express Platinum 4/10 poeng. Kortet har god rente. Det som trekker ned er veldig høy årsgebyret på 5000 kroner samtidig som kortet har ufordelaktige gebyr ved uttak.

Fordeler

I kategorien fordeler oppnår kortet 8/10 poeng. AmEx Platinum har gode fordeler og rabattordninger på de fleste flyplasslounger samtidig som du får tilgang til concierge tjenester samt muligheten til å tjene opp EuroBonus-poeng. Når det kommer til forsikringer har dette kortet helårs reise- og avbestillingsforsikring og egenandelsforsikring for leiebil. Vi mener at årgebyret  er veldig høyt, men her får du en del tilbake.

Brukeropplevelse

I kategorien brukeropplevelse oppnår kortet 4/10 poeng. Fra første søknad til kundereisen hos AmEx er det lite å sette fingeren på, det meste er på stell. AmEx er gode på kundeservice og de er tilgjengelige på de fleste plattformene. Du har mulighet til å velge egen PIN-kode samtidig som de har egne app. Det som drar noe ned er tilgjengeligheten for bruk av AmEX sammenlignet med MasterCard og Visa.

Helhetsvurdering

I kategorien totalvurdering får kortet 7,5/10 poeng. Her må du være forberedt på å betale høy årsgebyr for å bruke kortet, men når man ser på de positive fordelene med kortet veier det opp på totalvurderingen.

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer

Årsavgift: 5000 kr
Varekjøp: 0 kr

Bruk i Norge

Kontantuttak i minibank: 35 kr + 1 % av beløpet
Kontantuttak bank: 35 kr + 1 % av beløpet
Bruk hos Posten/Post i Butikk: 35 kr + 1 % av beløpet

Bruk i utlandet

Varekjøp: 0 kr
Kontantuttak minibank: 35 kr + 1 % av beløpet
Kontantuttak bank: 35 kr + 1 % av beløpet
Valutapåslag: 1,75 %

Renter

Årlig nominell rente: 18 %
Årlig effektiv rente: 80,59 %
Nominell rente per måned: 1,5 %

Grenser for kontantuttak

Maksimum kontantuttak: 19 800 kroner per 7 dager
Maksimum overførsel fra kort til konto: 19 800 kroner per 7 dager

Øvrige gebyrer

Erstatningskort (nytt kort): 0 kr
Tilleggskort: 2500 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Papirfaktura: 0 kr
Overføring fra kort til konto: 0 kr (rente løper fra uttaksdato)
Overtrekksgebyr: 100 kr
Minimumsinnbetaling per måned: 3 % av utestående saldo (minimum 200 kr)

Låneeksempel

Eff. rente 80,59 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt 20 353 kr

Brukererfaring med American Express Platinum kredittkort

Navn
E-post
Tittel
Rankering
Tilbakemelding