American Express Gold

American Express Gold | FinanstoppDet er DNB som leverer American Express Gold Card i Norge. Kredittkortet er et av tre ulike kort fra American Express. Kredittkortet har en årsavgift på 1200 kroner og en effektiv rente på hele 46,62 %. Mange bruker kortet til å tjene opp EuroBonus-poeng, men det kan du også gjøre med det billigere American Express Green Card.

EuroBonus-poeng i Membership Rewards

Uansett hvilket av de tre kredittkortene fra American Express du velger, får du samme poengopptjening via Membership Rewards, som enkelt kan gjøres om til EuroBonus-poeng. For hver 100-lapp du bruker, får du 20 poeng.

Ønsker du å bruke poengene på noe annet enn EuroBonus-poeng, kan du få rabatter på hoteller, veksle inn til gavekort på for eksempel Steen & Strøm Magasin eller Eger Karl Johan i Oslo, eller handle til rabatterte priser i nettbutikken Membership Rewards Shop.

Reiseforsikring og StopService+ inkludert

Betaler du minst halvparten av reisens transportkostnader med ditt American Express Gold Card, er reiseforsikring inkludert i kredittkortet. Reiseforsikringen gjelder for reiser inntil tre måneder. 

StopService+ er en forsikring mot mistet eller frastjålet kort. Den lar deg enkelt sperre alle kortene du eier hvis disse er registrert hos American Express på forhånd. I tillegg fritas du for egenandelansvar på inntil 12 000 kroner hvis du skulle bli utsatt for kortsvindel. Du må da melde fra innen 24 timer, og selvfølgelig ikke ha opptrådt uaktsomt. StopService+ er ikke inkludert i American Express Green Card.

Fordeler og ulemper med American Express Gold Card

Fordelene med American Express Gold Card er muligheten til opptjening av EuroBonus-poeng, pluss at kredittkortet har både reiseforsikring og StopService+ inkludert. Ulempene er en høy årsavgift på 1200 kroner og en høy effektiv rente.

FlexPay

I utgangspunktet må alt du skylder betales hver måned med kredittkort fra American Express. Du har likevel muligheten til å søke om FlexPay. Får du søknaden innvilget, fungerer kredittkortet som andre kredittkort ved at du må betale et minstebeløp av det du skylder pluss renter hver måned.

Betingelser

American Express kredittsjekker alle søkere og foretar en kredittvurdering av deg basert på opplysninger fra et kredittopplysningsselskap. For å få innvilget American Express Gold Card må du:

  • Være fylt 18 år
  • Ha en fast årlig inntekst på minimum 150 000 kroner
  • Ikke ha noen betalingsanmerkninger registrert på deg eller pågående inkassosaker

FinansTopp.no gir totalt kredittkortet American Express Gold Card terningkast 3.

Samtlige av kredittkortene vi tester får poeng på hvordan de scorer i ulike kategorier, vi har tatt for oss de viktigste kategoriene for deg som forbruker. Nedenfor kan du se vektfordelingen for de ulike kategoriene:

Rente og gebyrer

I kategorien rente og gebyrer oppnår American Express Gold 4/10 poeng. Dette kortet har en av de dårligste gebyrvilkårene på markedet. Bare årsgebyret er på 1200 kroner, men på den andre siden har kortet svært gode rentevilkår.

Fordeler

I kategorien fordeler oppnår kortet 6/10 poeng. American Express Gold har liten, men velfungerende fordelsprogram som gir gode faste rabatter. Du har også mulighet til å tjene opp Membership Rewards-poeng som du igjen kan gjøre om til EuroBonus, det er det som trekker opp kortet. Kortet har også svært gode forsikringsordninger, som både inkluderer kjøpsgaranti, pris-, internett-, reise- og avbestillings- og egenandelsforsikring for leiebil.

Brukeropplevelse

I kategorien brukeropplevelse oppnår kortet 5/10 poeng. Søknadsprosessen til AmEx er det ingenting å sette fingeren på, selve kundereisen er svært god. Kundeservice er raskt på henvendelser og de er på flere plattformer. Vi skulle likt at de hadde hatt mulighet til å ha valg av egen PIN-kode og app-løsning.

Helhetsvurdering

I kategorien totalvurdering får kortet 7/10 poeng. Det som trekker ned er stive årsgebyret, men det følger med flere goder som trekker opp blant annet Membership Rewards.

Rente og gebyrer

Generelle gebyrer

Årsavgift: 1200 kr
Varekjøp: 0 kr

Bruk i Norge

Kontantuttak i minibank: 4 % av uttakssum (minimum 25 kr)
Kontantuttak bank: 4 % av uttakssum (minimum 25 kr)
Bruk hos Posten/Post i Butikk: 4 % av uttakssum (minimum 25 kr)

Bruk i utlandet

Varekjøp: 0 kr
Kontantuttak minibank: 4 % av uttakssum (minimum 25 kr)
Kontantuttak bank: 4 % av uttakssum (minimum 25 kr)
Valutapåslag: 1,5 %

Renter

Årlig nominell rente: 21 %
Årlig effektiv rente: 46,62 %
Nominell rente per måned: 1,75 %

Grenser for kontantuttak

Kontantuttak i Norge: 19 800 kr per 7 dager
Kontantuttak i utlandet: 19 800 kr per 7 dager

Øvrige gebyrer

Tilleggskort: 600 kr
Nytt kort: 0 kr
Elektronisk faktura: 0 kr
Regningsbetaling: Ikke mulig
Overføring fra kort til konto: 1 % av overføringssum
Purregebyr: 70 kr
Minimumsinnbetaling per måned: 3 % av utestående beløp (minimum 250 kr)

Låneeksempel

Eff. rente fra 45,28 %. 15 000 kr o/12 mnd. Totalt kr 18 039 kr

Brukererfaring med American Express Gold

Navn
E-post
Tittel
Rankering
Tilbakemelding