Kredittkort for studenter - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 – Skrevet av Reza Shojaei

Kredittkort for studenter

/5

Er du student og vurderer å skaffe deg et kredittkort, bør du velge et med god cashback slik at du faktisk kan spare penger hvis du bruker kredittkortet ditt riktig.

Selv om de aller fleste studenter bare bruker debetkort knyttet direkte til sin brukskonto, er det noen situasjoner som gjør at det heller vil lønne seg å betale med et kredittkort når du er ute og handler. Grunnen til det er at noen kredittkort tilbyr gode rabatter og cashback på i flere butikker og nettbutikker.

Noen eksempler på kredittkort med slike goder er kredittkortene fra yA Bank, Ikano Bank og re:member. Kredittkortet fra re:member gir deg for eksempel opptil 25 % rabatt i over 200 nettbutikker. 

Gratis reiseforsikring inkludert i kredittkortet

Med de aller fleste kredittkort får du gratis reiseforsikring inkludert hvis du betaler minst halvparten av reisens transportkostnader med kredittkortet. Som regel dekker denne reiseforsikringen også inntil tre medreisende. 

Når du er på reise er det også flere fordeler med å bruke kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort. For det første er du bedre sikret mot svindel, ettersom det er bankens penger som forsvinner og ikke dine hvis du skulle være så uheldig å bli svindlet. Det lønner seg også å betale med kredittkort hvis du for eksempel skal leie en bil hot et bilutleiefirma eller sjekke inn på et hotell for en natt. Grunnen til det er at bilutleiefirmaer og hoteller trekker et depositum når du bestiller bil eller hotellrom. Dette er penger du  naturligvis får tilbakeført, men hvis du betaler med kredittkort unngår du at pengen blir trukket fra brukskontoen din.

En annen fordel med kredittkort er at du kan se over alle utleggene dine på reisen når du kommer hjem og sjekke at alt stemmer, før du betaler regningen.

Tryggere netthandel med kredittkort

Du står mye sterkere som forbruker hvis du betaler med kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort når du handler på nettet. Både hvis det skulle være noe feil med varen du bestiller, eller hvis nettbutikken skulle gå konkurs før du mottar varen.

Hvis det skulle være noe feil med varen du bestiller og du ikke kommer noen vei med klage til nettbutikken, kan du rette klagen mot banken som har gitt deg kredittkortet i stedet. Dette fordi en kjøpsforsikring er inkludert når du betaler med kredittkortet, i følge Finansavtaleloven.

Bruk kortet fornuftig

Uansett om du er student eller ikke, vil det alltid lønne seg å bruke kredittkortet på en fornuftig måte. Tenk på det som en mulighet til å låne av deg selv med 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Betaler du ikke det du skylder ved forfall, kan det fort bli dyrt. Bruk derfor aldri mer penger enn du har råd til.

Leave a Comment