Kan jeg få forbrukslån med en betalingsanmerkning?

Det korte svaret er nei. Du må først kvitte deg med betalingsanmerkningen for å få innvilget et forbrukslån hos banker eller finansinstitusjoner, og den eneste måten å gjøre det på er å betale det du skylder. Det finnes riktignok noen få banker, som for eksempel BlueStep og Bank2, som tilbyr refinansieringslån selv om du skulle ha en betalingsanmerkning. Da må du imidlertid stille fast eiendom som sikkerhet. Når slettes en betalingsanmerkning? Har du fått en betalingsanmerkning, har du mest trolig vært i en inkassosak. Så fort gjelden er gjort opp skal betalingsanmerkningen slettes. Det kan imidlertid være lurt å følge…

User Rating: 3.95 ( 1 votes)
Kan jeg få forbrukslån med en betalingsanmerkning | finanstopp

Det korte svaret er nei. Du må først kvitte deg med betalingsanmerkningen for å få innvilget et forbrukslån hos banker eller finansinstitusjoner, og den eneste måten å gjøre det på er å betale det du skylder.

Det finnes riktignok noen få banker, som for eksempel BlueStep og Bank2, som tilbyr refinansieringslån selv om du skulle ha en betalingsanmerkning. Da må du imidlertid stille fast eiendom som sikkerhet.

Når slettes en betalingsanmerkning?

Har du fått en betalingsanmerkning, har du mest trolig vært i en inkassosak. Så fort gjelden er gjort opp skal betalingsanmerkningen slettes. Det kan imidlertid være lurt å følge opp kredittbyråene og inkassoselskapene, da behandlingstiden noen ganger drøyer ut i tid.

Som regel skal en betalingsanmerkning automatisk slettes etter fire år, selv om gjelden ikke er gjort opp. Men da reaktiverer ofte inkassobyråene betalingsanmerkningen, så det vil alltid lønne seg å kvitte seg med gjelden.

Hva kan du selv gjøre?

Har du en betalingsanmerkning du ikke klarer å bli kvitt på egenhånd, bør du kontakte NAV Gjeldsrådgivning i din kommune. Der vil du få informasjon om hvordan du best går frem for å bedre din egen situasjon.

Før du eventuelt gjør dette, bør du kontakte kreditoren(e) du skylder penger for om mulig å inngå en nedbetalingsløsning. Du kan møte forståelse hos mange, så lenge du tar initiativet og viser at du ønsker å gjøre opp for deg, men for eksempel må betale en lavere sum hver måned enn det som står i den opprinnelige nedbetalingsplanen.

Hva skjer når betalingsanmerkningen er slettet?

Etter at betalingsanmerkningen som er registrert på deg er slettet, vil du kunne søke om lån på lik linje med alle andre. En betalingsanmerkning har ingen ettervirkninger når den først er fjernet. Uansett vil det lønne seg å unngå betalingsanmerkninger, da du for eksempel ikke en gang kan tegne et mobilabonnement med en betalingsanmerkning.