Ikke lenger kredittkortgebyrer i EU - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 – Skrevet av Reza Shojaei

Ikke lenger kredittkortgebyrer i EU

/5

Fra og med 13. januar 2018 er det i følge det nye EU-direktivet PSD2 ulovlig for brukersteder å kreve ekstra gebyr når du betaler med kredittkort. Dette var imidlertid vanlig praksis før.

Det nye EU-direktivet gjelder også i EØS-landene. Det som kan virke litt forvirrende er at de nye reglene kun gjelder betalingskort, og ikke andre betalingstjenester som for eksempel Apple Pay eller Vipps. Det samme gjelder American Express og Diners Club som er unntatt det nye EU-direktivet.

Billigere å være norsk i Danmark

Er du blant alle de nordmenn som elsker å feriere i Danmark, vil du merke en stor forskjell denne sommeren. Danskene har nemlig hatt for vane å kreve opptil 2 % ekstra i gebyr når du betaler med kredittkortet ditt i butikker. Her hjemme er ikke dette vanlig praksis.

Pleier du å betale med kredittkort i danske butikker om sommeren, vil du få råd til en ekstra lille en i sommer.

Billigere flybilletter

Det nye EU-direktivet vil også føre til billigere flybilletter innen EU. Dette fordi de relativt høye kredittkortgebyrene flyselskapene hittil har operert med ikke lenger vil være lovlige. Om de ulike flyselskapene vil forsøke å tjene inn tapte gebyrer på annen måte vet vi foreløpig ikke noe om. 

Leave a Comment