Home / Nyheter / Ikke lenger kredittkortgebyrer i EU

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Ikke lenger kredittkortgebyrer i EU - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Ikke lenger kredittkortgebyrer i EU

Fra og med 13. januar 2018 er det i følge det nye EU-direktivet PSD2 ulovlig for brukersteder å kreve ekstra gebyr når du betaler med kredittkort. Dette var imidlertid vanlig praksis før.

Det nye EU-direktivet gjelder også i EØS-landene. Det som kan virke litt forvirrende er at de nye reglene kun gjelder betalingskort, og ikke andre betalingstjenester som for eksempel Apple Pay eller Vipps. Det samme gjelder American Express og Diners Club som er unntatt det nye EU-direktivet.

Billigere å være norsk i Danmark

Er du blant alle de nordmenn som elsker å feriere i Danmark, vil du merke en stor forskjell denne sommeren. Danskene har nemlig hatt for vane å kreve opptil 2 % ekstra i gebyr når du betaler med kredittkortet ditt i butikker. Her hjemme er ikke dette vanlig praksis.

Pleier du å betale med kredittkort i danske butikker om sommeren, vil du få råd til en ekstra lille en i sommer.

Billigere flybilletter

Det nye EU-direktivet vil også føre til billigere flybilletter innen EU. Dette fordi de relativt høye kredittkortgebyrene flyselskapene hittil har operert med ikke lenger vil være lovlige. Om de ulike flyselskapene vil forsøke å tjene inn tapte gebyrer på annen måte vet vi foreløpig ikke noe om. 

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…