Home / Nyheter / Hvor mye kan jeg låne?

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Hvor mye kan jeg låne? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 21.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Hvor mye kan jeg låne?

Du kan låne fra 5000 – 500 000 kroner uten sikkerhet hos flere banker og finansinstitusjoner i Norge. Lån uten sikkerhet, også kalt forbrukslån, vil si at banken ikke krever noen form for sikkerhet for å låne deg pengene, i motsetning til for eksempel boliglån og billån, hvor bankene tar pant i boligen eller bilen.

Hvor mye du kan låne avhenger av flere forskjellige faktorer, som hvor mye gjeld du har fra før, din faste inntekt, alder og din generelle betalingsevne.

Kredittsjekk og kredittvurdering

Når du søker om et lån uten sikkerhet vil banken eller finansinstitusjonen foreta en kredittsjekk av deg. Dette gjør de ved å hente inn opplysninger fra kredittopplysningsbyråene. I tillegg vil de foreta en individuell kredittvurdering av deg, basert på opplysningene de har hentet inn om deg og opplysningene du oppgir i søknaden.

Bruk pengene til det du vil

En av fordelene med å ta et lån uten sikkerhet er at du kan bruke pengene til akkurat det du vil, ettersom banken eller finansinstitusjonen ikke har noen sikkerhet for lånet. Dermed tar de også en større risiko ved å låne deg pengene, noe de kompenserer med en høyere rente enn du ville fått på for eksempel et boliglån eller et billån med sikkerhet i boligen eller bilen.

Store renteforskjeller

Men det er likevel mulig å finne et forbrukslån med lav rente. Det gjelder bare å ikke slå til på det første og beste tilbudet, som med alt annet her i livet. Ved å bruke en gratis sammenligningstjeneste på nettet, som FinansTopp, vil du i ro og mak kunne sammenligne vilkår og betingelser fra alle de seriøse aktørene på markedet for forbrukslån og kredittkort i Norge. Her kan du lese tester, omtaler og få mye annen nyttig og relevant informasjon som kan være kjekt å vite før du tar et forbrukslån eller skaffer deg et kredittkort. Du kan også søke om lån og kredittkort direkte via portalen.

Du kan finne forbrukslån med en effektiv rente fra 9 prosent. Hvilken rente du blir tilbudt er individuelt fra søker til søker, og baseres på faktorer som inntekt og hvor mye annen gjeld du har fra før.

Selv om det kan være fristende, ikke lån mer enn det du trenger. Husk at gjelden skal betales tilbake. Dette gjelder også når du tar opp et forbrukslån for å refinansiere gammel gjeld. Du skylder fortsatt like mye, selv om du mest trolig har fått bedre vilkår og betingelser på det nye lånet.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…