Hvilket kredittkort gir best rabatt på dagligvarer

Sist Oppdatert: 14.04.2018 – Skrevet av Reza Shojaei

Hvilket kredittkort gir best rabatt på dagligvarer?

0/10

Det er mange kredittkort på markedet som gir deg rabatt eller cashback når du bruker kortet til å betale dagligvarer. Men noen kort gir deg bedre rabatt enn andre.

Tidligere var det kredittkortet fra yA Bank som ga deg de beste rabattene på dagligvarer. Kortet ga deg hele 3 % på alt du handlet av mat- og dagligvarer. De har imidlertid sluttet med denne rabatten. Det samme har Eika Gold gjort. Men fortsatt er det flere kort å velge mellom, som for eksempel Trumf Visa, Ikano Visa og Coop MasterCard. I tillegg får du rabatt på dagligvarer med kredittkort fra Komplett Bank, Cresco Car Premium og Shell MasterCard, i og med at du får rabatt på alt du handler med kortet.

Noen kort har begrensinger i rabatten

Noen av de nevnte kredittkortene har begrensinger, da du må handle hos en spesifikk kjede for å få rabatten. Dette gjelder for eksempel Coop MasterCard som bare gir deg rabatt dersom du handler i en Coop-butikk. Trumf Visa gir deg 2 % rabatt så lenge du handler i en butikk som inngår i NorgesGruppen, noe som betyr at du enten må handle hos Kiwi, Meny, Joker, Spar, Eurospar, Jacob’s, Nærbutikken, eller hos CC-mat for å få rabatt.

I tillegg er det noen kort som har en øvre grense for hvor mye rabatt du kan få i løpet av et år. Et eksempel på det er Ikano Visa, som gir deg maksimalt 5000 kroner i rabatt i året.  Trumf Visa har ingen øvre bonusgrense. Det har heller ikke Shell MasterCard og Cresco Car Premium.

Kredittkort i kombinasjon med medlemskort

Hvis du ikke ønsker å være bundet til å handle hos spesifikke kjeder for å få rabatt på dagligvarer, vil det lønne seg å melde seg inn i et fordelsprogram i stedet for å bruke kjedens kredittkort. På den måten kan du få rabatt uansett hvor du handler. Du kan i tillegg få mer rabatt hvis du trekker medlemskortet før du betaler med kredittkortet.

Mange penger å spare

I følge Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO) bruker en gjennomsnittlig norsk husstand litt over 110 000 kroner på dagligvarer i løpet av et år. Hvis du da bruker et medlemskort, for eksempel hos Coop eller Trumf, i tillegg til rabatten du får på kredittkortet kan du spare godt over 2000 kroner i rabatt.

Legg igjen et svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reza Shojaei

Reza Shojaei

Reza Shojaei jobber som redaktør for de to magasinene Fremtidens byggenæring og Samferdsel & Infrastruktur. Han er utdannet fra Universitetet i Oslo (UiO) og Høkskolen i Oslo og Akershus. Som grunnlegger av mediebedriften Value Publishing har han opparbeidet seg en solid kunnskap innen journalistikk og markedsføring. Reza er oppriktig opptatt av finans og suger til seg alt som skrives om emnet. Alle som kjenner Reza vet at han alltid jobber hardt og aldri gir seg før han er fornøyd med resultatet, også når det gjelder det å skrive tekster om emner som opptar ham. Lurer du på noe innen finans, er Reza den rette mannen å spørre.

Forbrukslån

Kredittkort