Hvilket kredittkort gir best rabatt på dagligvarer? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 – Skrevet av Reza Shojaei

Hvilket kredittkort gir best rabatt på dagligvarer?

/5

Det er mange kredittkort på markedet som gir deg rabatt eller cashback når du bruker kortet til å betale dagligvarer. Men noen kort gir deg bedre rabatt enn andre.

Tidligere var det kredittkortet fra yA Bank som ga deg de beste rabattene på dagligvarer. Kortet ga deg hele 3 % på alt du handlet av mat- og dagligvarer. De har imidlertid sluttet med denne rabatten. Det samme har Eika Gold gjort. Men fortsatt er det flere kort å velge mellom, som for eksempel Trumf Visa, Ikano Visa og Coop MasterCard. I tillegg får du rabatt på dagligvarer med kredittkort fra Komplett Bank, Cresco Car Premium og Shell MasterCard, i og med at du får rabatt på alt du handler med kortet.

Noen kort har begrensinger i rabatten

Noen av de nevnte kredittkortene har begrensinger, da du må handle hos en spesifikk kjede for å få rabatten. Dette gjelder for eksempel Coop MasterCard som bare gir deg rabatt dersom du handler i en Coop-butikk. Trumf Visa gir deg 2 % rabatt så lenge du handler i en butikk som inngår i NorgesGruppen, noe som betyr at du enten må handle hos Kiwi, Meny, Joker, Spar, Eurospar, Jacob’s, Nærbutikken, eller hos CC-mat for å få rabatt.

I tillegg er det noen kort som har en øvre grense for hvor mye rabatt du kan få i løpet av et år. Et eksempel på det er Ikano Visa, som gir deg maksimalt 5000 kroner i rabatt i året.  Trumf Visa har ingen øvre bonusgrense. Det har heller ikke Shell MasterCard og Cresco Car Premium.

Kredittkort i kombinasjon med medlemskort

Hvis du ikke ønsker å være bundet til å handle hos spesifikke kjeder for å få rabatt på dagligvarer, vil det lønne seg å melde seg inn i et fordelsprogram i stedet for å bruke kjedens kredittkort. På den måten kan du få rabatt uansett hvor du handler. Du kan i tillegg få mer rabatt hvis du trekker medlemskortet før du betaler med kredittkortet.

Mange penger å spare

I følge Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO) bruker en gjennomsnittlig norsk husstand litt over 110 000 kroner på dagligvarer i løpet av et år. Hvis du da bruker et medlemskort, for eksempel hos Coop eller Trumf, i tillegg til rabatten du får på kredittkortet kan du spare godt over 2000 kroner i rabatt.

Leave a Comment