Home / Nyheter / Hvilket kredittkort gir best rabatt på dagligvarer?

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Hvilket kredittkort gir best rabatt på dagligvarer? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Hvilket kredittkort gir best rabatt på dagligvarer?

Det er mange kredittkort på markedet som gir deg rabatt eller cashback når du bruker kortet til å betale dagligvarer. Men noen kort gir deg bedre rabatt enn andre.

Tidligere var det kredittkortet fra yA Bank som ga deg de beste rabattene på dagligvarer. Kortet ga deg hele 3 % på alt du handlet av mat- og dagligvarer. De har imidlertid sluttet med denne rabatten. Det samme har Eika Gold gjort. Men fortsatt er det flere kort å velge mellom, som for eksempel Trumf Visa, Ikano Visa og Coop MasterCard. I tillegg får du rabatt på dagligvarer med kredittkort fra Komplett Bank, Cresco Car Premium og Shell MasterCard, i og med at du får rabatt på alt du handler med kortet.

Noen kort har begrensinger i rabatten

Noen av de nevnte kredittkortene har begrensinger, da du må handle hos en spesifikk kjede for å få rabatten. Dette gjelder for eksempel Coop MasterCard som bare gir deg rabatt dersom du handler i en Coop-butikk. Trumf Visa gir deg 2 % rabatt så lenge du handler i en butikk som inngår i NorgesGruppen, noe som betyr at du enten må handle hos Kiwi, Meny, Joker, Spar, Eurospar, Jacob’s, Nærbutikken, eller hos CC-mat for å få rabatt.

I tillegg er det noen kort som har en øvre grense for hvor mye rabatt du kan få i løpet av et år. Et eksempel på det er Ikano Visa, som gir deg maksimalt 5000 kroner i rabatt i året.  Trumf Visa har ingen øvre bonusgrense. Det har heller ikke Shell MasterCard og Cresco Car Premium.

Kredittkort i kombinasjon med medlemskort

Hvis du ikke ønsker å være bundet til å handle hos spesifikke kjeder for å få rabatt på dagligvarer, vil det lønne seg å melde seg inn i et fordelsprogram i stedet for å bruke kjedens kredittkort. På den måten kan du få rabatt uansett hvor du handler. Du kan i tillegg få mer rabatt hvis du trekker medlemskortet før du betaler med kredittkortet.

Mange penger å spare

I følge Statens Institutt for Forbruksforskning (SIFO) bruker en gjennomsnittlig norsk husstand litt over 110 000 kroner på dagligvarer i løpet av et år. Hvis du da bruker et medlemskort, for eksempel hos Coop eller Trumf, i tillegg til rabatten du får på kredittkortet kan du spare godt over 2000 kroner i rabatt.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…