Home / Nyheter / Hva er egentlig cashback?

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Hva er egentlig cashback? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Hva er egentlig cashback?

Kredittkort med cashback betyr enkelt og greit at du får penger tilbake når du betaler med kredittkortet. Enten i form av cash tilbakeført til din konto eller en prosentvis andel trukket fra på neste faktura.

Kjært barn har som kjent mange navn. Derfor vil du finne begrepene cashback, kickback og «penger tilbake» om hverandre når du leser om fordelene til ulike kredittkort. Egentlig betyr det akkurat det samme. Banken gir deg penger tilbake i en eller annen form når du betaler med kredittkortet ditt.

Nå kan du betale med smartklokke hos Danske Bank

Danske Bank har inngått et samarbeid med Garmin Pay, som gir deg muligheten til å betale kontant- og kortløst.

Like før nyttår meldte både Eurocard og SEB at de hadde inngått et samarbeid med Garmin Pay, og nå følger også Danske Bank etter. Noe som betyr at du snart kan registrere ditt Danske Bank MasterCard, slik at du kan betale med sportsklokken fra Garmin. Til nå er det ni ulike kort som lar deg koble deg opp til smartklokken.

Garmin er mest kjent som en verdensledende leverandør av GPS-navigasjon. Men Garmin leverer mer enn bare GPS, de leverer også blant annet kameraer, smartklokker og luftfartsutstyr. Hittil er det kun klokkemodellene Forerunner 645 og Vivoactive 3 fra Garmin som leveres med tjenesten Garmin Pay.

Kontaktløs betaling

Det har skjedd mye med betalingsmarkedet i Norge de siste årene. I fjor dukket både mCash og MobilePay opp, men de er borte allerede. Vipps står igjen alene, men det er mye som tyder på at de ikke vil gjøre det lenge. 

Vi ser at ulike kontaktløse betalingsløsninger fosser frem i utlandet, og de kommer helt sikkert til Norge innen kort tid. Det har allerede vært mye snakk om regningsbetaling via Facebook Messenger, for ikke å snakke om Apple Pay.

Nå kommer også kontaktløs betaling via smartklokken fra Garmin. De ni kortene som per i dag er kompatible med klokken er Finnair Plus MasterCard, Cirkle-K MasterCard, Landkreditt Bank MasterCard, GlobeCard MasterCard, SAS EuroBonus MasterCard, SEB Selected MasterCard, Nordic Choice MasterCard, Volvo MasterCard og EuroCard. I tillegg kommer altså snart Danske Bank MasterCard.

For å betale med smartklokken fra Garmin via Garmin Pay, må terminalen du betaler i være klargjort for kontaktløs betaling. Noe mange betalingsterminaler allerede er.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…