Instabank forbrukslån

Instabank er en av de nyeste bankene i det norske bankmarkedet. Som navnet tilsier, er banken nettbasert. Derfor er også prosessene raske. Du får med andre ord raskt svar på søknaden din hos Instabank. I de aller fleste tilfeller vil du få svar nærmest umiddelbart.

Et bra forbrukslån

Forbrukslånet fra Instabank gjør det bra i vår test, mye på grunn av gunstige renter fra 7,90 % til 19,99 %. I tillegg har lånet stor fleksibilitet når det kommer til tilbakebetaling. Du kan låne mellom 5000 og 500 000 kroner hos Instabank.

Når du får innvilget et forbrukslån hos Instabank, får du tilgang til en nettbank hvor din innvilgede kreditt fritt kan benyttes. Du betaler kun renter for det beløpet du til enhver tid har brukt.

Fleksibel nedbetaling

Du kan selv velge om du vil ha en fast nedbetalingsplan eller en fleksibel tilbakebetaling av lånet. Hvis du velger en fast nedbetalingsplan, betaler du et fast beløp hver måned i en periode fra tre til fem år. Nedbetalingstiden på refinansieringslån er inntil 15 år.

Hvis du velger fleksibel nedbetaling, står du friere. Da kan du betale tilbake så mye du selv vil ved hver termin, så lenge det er over minstebeløpet. Instabank anbefaler imidlertid at du betaler ned lånet på fem år. Husk at jo lenger tid du bruker på å nedbetale lånet, desto dyrere blir lånet totalt sett.

Fordeler og ulemper med Instabank

Fordelene med forbrukslånet fra Instabank er fleksibiliteten, både i lånesummen fra 5000 til 500 000 kroner og når det gjelder tilbakebetalingen. Gunstige rentevilkår trekker også opp. Ulempene er en litt tungvinn søknadsprosess og at du kun kan velge fleksibel nedbetaling av lån inntil 300 000 kroner.

Gebyrer og renter

  • Etableringsgebyr på 900 kroner 
  • Termingebyr på 40 kroner
  • Nominell rente fra 7,9 % til 19.9 %
  • Effektiv rente fra 9,58 % til 39,70 %

Betalingsforsikring

Instabank tilbyr en betalingsforsikring som koster terminbeløpet ditt multiplisert med 2,6345. Summen legges til lånet som et engangsbeløp og fordeles med små avdrag ved hver termin. Betalingsforsikringen dekker midlertidig og fullstendig arbeidsuførhet, ufrivillig tap av arbeid, sykehusinnleggelse og dødsfall. Ved dødsfall slettes all gjeld inntil 500 000 kroner.

Betingelser

Instabank foretar en kredittvurdering av samtlige søkere basert på opplysninger fra et kredittopplysningsbyrå. I tillegg må du innfri disse betingelsene for å få innvilget et forbrukslån:

  • Du må være over 23 år
  • Øvre aldersgrense er 80 år
  • Du må ha en fast inntekt på minimum 250 000 kroner
  • Du kan ikke ha en betalingsanmerkning registrert på deg eller en pågående inkassosak

FinansTopp.no gir forbrukslån fra Instabank terningkast 5.

Samtlige av kredittkortene vi tester får poeng på hvordan de scorer i ulike kategorier, vi har tatt for oss de viktigste kategoriene for deg som forbruker. Nedenfor kan du se vektfordelingen for de ulike kategoriene:

Rente og gebyrer

I kategorien rente og gebyrer oppnår x/10 poeng.

Fordeler

I kategorien fordeler oppnår kortet x/10 poeng.

Brukeropplevelse

I kategorien brukeropplevelse oppnår kortet x/10 poeng.

Helhetsvurdering

I kategorien totalvurdering får kortet x/10 poeng.

Rente og gebyrer

Renter

Nominell rente: Fra 7,9 til 19,9 %
Effektiv rente: Fra 9,58 til 39,70 %

Etableringsgebyr

Etableringsgebyr: 900 kr

Generelle gebyrer

Termingebyr: 40 kr

Låneeksempel

Eff.rente 15,29 %. Etabl.geb. 900 kr. 65 000 kr o/5 år. Totalt 91 739 kr

Brukererfaring med Instabank forbrukslån

Navn
E-post
Tittel
Rankering
Tilbakemelding