Home / Nyheter / Forbrukslån eller billån – hva lønner seg?

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Forbrukslån eller billån – hva lønner seg? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 25.08.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Forbrukslån eller billån – hva lønner seg?

Skal du kjøpe en bruktbil er du kanskje usikker på om du skal ta et forbrukslån til bil eller et billån. Bilkjøp topper faktisk listen over hva folk bruker forbrukslånet sitt til.

Selvfølgelig er renten lavere på et billån enn på et forbrukslån, men hvis du betaler ned lånet raskt blir de totale renteutgiftene lavere – også med et forbrukslån. Grunnen til at du får en lavere rente på billån enn forbrukslån, er at banken tar pant i bilen din når de gir deg et billån. Dette unngår du hvis du velger et forbrukslån i stedet.

Men ettersom banken ikke har sikkerhet i bilen du kjøper når de innvilger deg et forbrukslån, tar de en større risiko ved å låne deg pengene. Dette kompenserer de med en høyere rente på lånet.

Fullkasko eller ikke på bilforsikringen?

Er det en relativt dyr bil du skal kjøpe, som du skal betale ned over mange år, vil det alltid lønne seg med et billån fremfor et forbrukslån. Men forbrukslån kan være et godt alternativ til billigere biler.

Hvis bilen du skal kjøpe koster under 100 000 kroner, trenger du ikke fullkasko på bilforsikringen. Det bør du ha hvis bilen er dyrere enn dette.

Når lønner det seg med forbrukslån til bil?

Hvis du ikke har noe egenkapital og trenger fullfinansiering på bilen, kan du i noen tilfeller få bedre vilkår på et forbrukslån enn på et billån. En annen fordel med forbrukslån er at du kan selge bilen når du vil uten å være avhengig av å innløse panten først. en annen fordel er rask behandlingstid på lånesøknaden. Må du slå til på et tilbud raskt, kan forbrukslån være løsningen. Det er heller ingen krav til verdi eller tilstand på bilen når du finansierer den med et forbrukslån.

Sammenlign vilkår og betingelser

Skal du ta et forbrukslån for å kjøpe deg en billig bruktbil, bør du ikke kaste deg over det første og beste lånetilbudet du kommer over. Bruk litt tid på å sammenligne vilkår og betingelser hos ulike banker og finansinstitusjoner før du skriver under på lånepapirene. Eventuelt kan du bruke en gratis sammenligningstjeneste på nettet, som allerede har gjort denne jobben for deg. På FinansTopp kan du enkelt sammenligne vilkår og betingelser på forbrukslån i Norge. Du kan også søke direkte om lån via portalen.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…