Home / Nyheter / Flere kredittkort med bonus

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Flere kredittkort med bonus - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 14.04.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Flere kredittkort med bonus

Med et kredittkort med bonus tjener du opp bonus hver gang du bruker kortet uten at det koster deg noe ekstra.

Mens kredittkort med rabatt gir deg en rabatt på det du kjøper der og da når du bruker kortet, gir et kredittkort med bonus eller cashback deg poeng eller penger som du får tilbake etter at du har brukt kredittkortet. Det er litt forskjellig praksis hos de ulike kredittkort-tilbyderne når det gjelder hvordan de utbetaler bonus eller cashback.

Hva slags bonus du får når du bruker kredittkortet ditt avhenger av hvilket kredittkort du har. Noen kort gir deg bonuser via sin fordelsportal, mens andre kort gir deg for eksempel bonus på flyreiser, eller poeng som du kan veksle inn i penger overført til din brukskonto.

Som regel er det en prosentandel av det du bruker som er bonusen du får tilbake, og ofte dreier det seg om 1-2 % av det du bruker.

Cashback på dagligvarer

Hvilket kredittkort gir best rabatt på dagligvarerEttersom dagligvarer er noe du kjøper mye av, vil det lønne seg å skaffe et kredittkort som gir deg bonus når du handler i dagligvarebutikker. Du kan faktisk spare mange penger hver måned hvis du bruker kredittkortet riktig. Betaler du ikke det du skylder ved forfall, kan fort bonusen forsvinne i renter.

Trumf Visa er et kredittkort som mange bruker. Dette gir deg bonus på dagligvarer, men kun i dagligvarebutikker tilknyttet NorgesGruppen. Derfor kan det være et alternativ å bruk et mer allment kredittkort i kombinasjon med Trumf-medlemskap. Som Trumf-medlem får du 1 % bonus på alle varer i dagligvarebutikker tilknyttet NorgesGruppen. Hvis du i tillegg bruker et kredittkort som gir deg cashback, kan det være mange penger å spare. Noen eksempler på kredittkort som gir deg cashback er Komplett Bank MasterCard, Coop MasterCard og Shell MasterCard.

Bonus på drivstoff

Kjører du mye bil, er det mange penger å spare på å ha et kredittkort som gir deg bonus på bensin og diesel. Eksempler på slike kredittkort er Santander Flexi Visa, YX Visa, Shell MasterCard, 365Privat, Cirkle K MasterCard og Trumf Visa.

365Privat er det kredittkortet som gir deg høyest bonus per liter drivstoff, men det forutsetter at du kun fyller bensin eller diesel på Esso-stasjoner. Den beste generelle bonusen får du med Santander Flexi Visa, som gir deg 4 % bonus uansett hvilken bensinstasjon du velger.

Vær oppmerksom på at de fleste kredittkort som gir deg bonus, gir deg dette kun ved varekjøp. Du får altså ingen bonus ved kontantuttak eller hvis du betaler en regning med kredittkortet.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…