Finnes det forbrukslån med lav rente?

Det er mange nordmenn som er på jakt etter forbrukslån med lav rente. Det er imidlertid viktig å være klar over at rentenivået på forbrukslån alltid vil ligge høyere enn på for eksempel billån eller boliglån. Grunnen til at renten er høyere på forbrukslån, er at du ikke trenger å stille noen form for sikkerhet for at banken eller finansinstitusjonen skal låne deg pengene. Derfor løper de også en større risiko, ettersom de ikke kan ta pant i for eksempel bil eller bolig – eller andre saker av verdi. Dette kompenserer de med å sette en høyere rente på forbrukslån,…

User Rating: 4 ( 1 votes)
Finnes det forbrukslån med lav rente | Finanstopp

Det er mange nordmenn som er på jakt etter forbrukslån med lav rente. Det er imidlertid viktig å være klar over at rentenivået på forbrukslån alltid vil ligge høyere enn på for eksempel billån eller boliglån.

Grunnen til at renten er høyere på forbrukslån, er at du ikke trenger å stille noen form for sikkerhet for at banken eller finansinstitusjonen skal låne deg pengene. Derfor løper de også en større risiko, ettersom de ikke kan ta pant i for eksempel bil eller bolig – eller andre saker av verdi. Dette kompenserer de med å sette en høyere rente på forbrukslån, som også kalles lån uten sikkerhet.

Likevel er det mulig å finne forbrukslån med lav rente i forhold til andre forbrukslån. Men det å sammenligne vilkår og betingelser hos de ulike aktørene i markedet kan være en tidkrevende prosess. Jobben kan også være forvirrende, da det er mange banker og finansinstitusjoner som påstår å kunne tilby deg den laveste renten

Nominell- og effektiv rente

Vær oppmerksom på at bankene ofte opererer med nominell rente når de markedsfører sine lån. Den nominelle renten er kun renten på selve lånet, mens den effektive renten forteller deg hva du faktisk må ut med i renter. Derfor er det alltid den effektive renten du skal ta med i vurderingen når du sammenligner forbrukslån fra ulike aktører.

Bruk en sammenligningstjeneste

For å gjøre jobben med å finne forbrukslånet med lavest rente enklere for deg, bør du bruke en gratis sammenligningstjeneste for forbrukslån og kredittkort. Det finnes flere av disse, men FinansTopp er alltid oppdatert med vilkår og betingelser hos alle seriøse aktører som tilbyr forbrukslån i Norge. Det finnes dessverre også mange useriøse aktører, og disse bør du selvfølgelig holde deg langt unna.

Rentenivået er individuelt

Banker og finansinstitusjoner oppgir ofte en fra-rente når de reklamerer for sine lån, som for eksempel: Forbrukslån med en effektiv rente fra 9,9 %. Hvilken rente du blir tilbudt avhenger av faktorer som inntekten din og hvor mye gjeld du har fra før. Bankene foretar en kredittvurdering av samtlige søkere, basert på opplysningene du gir i søknaden og informasjon de henter inn fra kredittinformasjonsselskapene. Når de har dannet seg et bilde av din personlige økonomi, bestemmer de en rente på lånet ditt.

Mens den gjennomsnittlige effektive renten på forbrukslån ligger rundt 15 %, ligger den tilsvarende gjennomsnittsrenten på kredittkort og handlekontoløsninger rundt 25 %. Et forbrukslån vil derfor lønne seg i mange tilfeller.