Home / Nyheter / Finnes det egne kredittkort for studenter?

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Finnes det egne kredittkort for studenter? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 12.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Finnes det egne kredittkort for studenter?

Selv om det ikke finnes egne kredittkort som er laget kun med tanke på studenter, finnes det likevel mange kredittkort på markedet som passer perfekt til studenter.

Skal du studere i utlandet, som stadig flere norske studenter velger å gjøre, er det flere grunner til at det vil lønne seg å ha et norsk kredittkort med på reisen. Noen eksempler er at du kan bruke det til å betale med på over 30 millioner brukersteder rundt omkring i verden, du har i de aller fleste tilfeller 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og du har en reise- og avbestillingsforsikring inkludert hvis du betaler minimum halvparten av reisens transportkostnader med kredittkortet.

Kredittkort er sikrere enn vanlig bankkort

Når du betaler i en butikk, på en restaurant eller på et hotell i utlandet, er det enklere å få tilbake pengene hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel når du betaler med kredittkort enn det er når du betaler med ditt vanlige bankkort knyttet til brukskontoen din.

Skal du for eksempel leie en bil i utlandet, er det vanlig at bilutleiefirmaene trekker et depositum når du bestiller. Dette er penger du får igjen når du leverer bilen tilbake, men hvis du betaler med kredittkort så unngår du at depositumet blir trukket fra brukskontoen din.

Rabatter med kredittkort

De aller fleste kredittkortene på markedet har en eller annen form for fordelsprogram. Mens noen kredittkort gir deg rabatt på for eksempel flybilletter, gir andre kredittkort deg rabatt på drivstoff eller cashback på kjøp i nettbutikker. Tenk derfor over hva du primært kommer til å bruke kredittkortet til før du bestemmer deg for hvilket kredittkort du vil ha.

Velg riktig kredittkort

For å gjøre jobben med å velge det kredittkortet som passer best for deg og dine behov enklere, kan det lønne seg å bruke en gratis sammenligningstjeneste av kredittkort på nettet. På FinansTopp finner du alt du trenger å vite om vilkår og betingelser på kredittkort og forbrukslån i Norge.

Hvem kan få kredittkort?

I Norge kan du få kredittkort hvis du er over 18 år og har en fast inntekt. Det kan derfor være lurt å ha en jobb ved siden av studiene. Husk at studielån ikke regnes som fast inntekst. Du kan heller ikke ha noen betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker registrert på deg hvis du ønsker et kredittkort. Alle som søker om kredittkort blir kredittvurdert av banken eller finansinstitusjonen som tilbyr det aktuelle kredittkortet.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…