Home / Nyheter / Fem ting du må gjøre i Stockholm

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Fem ting du må gjøre i Stockholm - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 11.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Fem ting du må gjøre i Stockholm

Den svenske hovedstaden Stockholm blir også kalt Nordens Venezia, og det med rette for det er en vakker by som ligger på den svenske østkysten ved utløpet til elven Mälaren.

Byen, som har 2,3 millioner innbyggere hvis du tar med alle som bor i byregionen, markedsfører seg selv som The Capital of Scandinavia – noe selvfølgelig verken København eller Oslo er helt enige i. Stockholm er sammensatt av 19 øyer og holmer som bindes sammen med i underkant av 60 broer.

Gamla Stan

Du kan ikke besøke Stockholm uten å legge turen innom Gamla Stan – den gamle bydelen som ble grunnlagt i 1252. Her er det fantastisk arkitektur og sjarmerende smale gater og smug med massevis av serveringssteder, og selvfølgelig det Kungliga Slottet med 600 ulike rom. Få med deg det daglige vaktskiftet når du først er der.

Ta turen til Södermalm

Bydelen Södermalm var opprinnelig boliger for arbeiderklassen i den indre bykjernen. I dag er Södermalm et trendy område med hippe caféer, motebutikker og mange populære restauranter. Det bor i overkant 100 000 mennesker i Stockholms mest ettertraktede boligområde.

Djurgården er en grønn oase

Både turister og lokalbefolkningen strømmer til Djurgården, som er en av de mest populære øyene i den svenske hovedstaden. Djurgården huser hele 22 museer, som for eksempel Nordiska museet, hvor du får et innblikk i svensk historie, og ABBA museet, som vel sier seg selv.

Vasamuseet

På Vasamuseet, som også ligger på Djurgården, kan du blant annet se Vasaskipet som er nesten helt intakt. Det svenske krigsskipet sank under sjøsettingen i 1628, så det er knapt nok brukt selv om det er veldig gammelt. Vasamuseet har hatt over 35 millioner besøkende siden det åpnet tilbake i 1961.

Utelivet i Stockholm ruler

Stockholm er viden kjent for sitt natteliv, da kanskje spesielt om sommeren. Stureplan er magneten, og her kan du risikere å få oppleve noen av verdens aller mest kjente DJ-er, som for eksempel Dada Life og Steve Angello. Den største av dem alle, Avicii døde dessverre i april 2018. Nattklubbene på og rundt Stureplan er absolutt verdt et besøk.

Husk å bruke kredittkort i utlandet

Husk å alltid betale med kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort knyttet til brukskontoen din når du er i utlandet. Da står du nemlig sterkere med tanke på å få tilbake pengene dine hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel. Sammenlign vilkår og betingelser på ulike kredittkort på det norske markedet på FinansTopp – en uavhengig forbrukerportal for kredittkort og forbrukslån i Norge.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…