Home / Nyheter / Fem ting du må gjøre i Roma

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Fem ting du må gjøre i Roma - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 10.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Fem ting du må gjøre i Roma

Romantiske Roma, som også kalles den evige by, er et populært reisemål for mange nordmenn. Byen er hovedstaden i Italia, og i antikken var byen hovedstaden i det mektige Romerriket. Paven har også sitt sete i Roma, eller nærmere bestemt i Vatikanet, den lille staten i byen. Roma har 2,7 millioner innbyggere.

Se Colosseum og annen fantastisk arkitektur

Ruinene av Colosseum er kanskje det mest kjente landemerke i den sjarmerende hovedstaden. Amfiteatret regnes faktisk som et av de mest imponerende byggverkene i hele verden. Colosseum ble innviet i år 80, men byggverket ble påbegynt i 72. e.kr.

Roma er den eldste byen i Europa og mange av bygningene fra det romerske imperiet er godt bevarte. En spasertur rundt i Roma er en flott opplevelse for øyet, men også for sjel og sinn.

God mat og vin

Det italienske kjøkken er kjent for sine ferske og solmodne råvarer, fantastiske skinker som for eksempel Parmaskinke, og deilige oster i fleng. Sørg for å smake den romerske spesialiteten spaghetti alla carbonara når du først er i Roma. Smaker helt utmerket med en lett italiensk vin. Oppsøk også en av Romas mange vinbutikker, og bli gjerne med på en vinsmaking. Det er aldri lenge mellom hver gang i Roma.

Shopping og festivaler

Liker du å shoppe er mulighetene mange i Roma, hvor de aller fleste merke- og designbutikker er representert. Byen er også kjent for sine mange festivaler og ulike feiringer. To av de mest kjente er Pasqua i påsken og La Notte Bianca – kulturfesten i oktober. Men det er mange flere.

Gå på fontene-safari

Det sies at ingen byer har finere fontener enn Roma, og det stemmer nok sikkert. For de mange fontenene i Roma er flotte byggverk i seg selv. Den mest kjente er kanskje Trevifontenen, hvor du kan få oppfylt dine ønsker hvis du kaster en mynt. Av andre fantastiske fontener kan vi nevne Fontana delle Tartarughe, Fontana dei Quattro Fiumi og Fontana del Tritone for å nevne noen.

Ta en gratis sightseeing

Det er stort sett gratis inngang på de aller fleste tursitattraksjoner og landemerker i Roma. Det gjelder blant annet på steder som Pantheon, Parco Regionale dell’Appia Antica og en rekke av byens museer. Det er også fri adgang for alle inn i Vatikanet på bestemte dager.

Betal alltid med kredittkort i utlandet

Husk å alltid betale med kredittkort når du er på reise i utlandet. Da står du nemlig sterkere med tanke på å få tilbake pengene dine hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel. Sammenlign vilkår og betingelser hos tilbydere av kredittkort i Norge på FinansTopp, som er en uavhengig forbrukerportal for kredittkort og forbrukslån på det norske markedet.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…