Home / Nyheter / Fem ting du må gjøre i Paris

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Fem ting du må gjøre i Paris - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 09.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Fem ting du må gjøre i Paris

Frankrikes hovedstad Paris er en av verdens desidert mest omtalte byer og et yndet turistmål for folk rundt omkring i hele verden. Den prektige hovedgaten Champs-Élysées er en opplevelse i seg selv.

I selve Paris bor det i overkant av 2,2 millioner innbyggere, men hvis du tar med byregionen rundt, som også er en del av Paris, er innbyggertallet godt over 12 millioner. Det er med andre ord en storby vi snakker om her. Paris ligger ved elven Seinen litt nord for midt i Frankrike. Helt siden 1600-tallet har den sagnomsuste byen vært et sentrum for mote, kunst, kultur og vitenskap.

Ta turen opp i Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er det mest kjente landemerket i Paris og dermed også det mest besøkte turistmålet. Stålkonstruksjonen med over 20 000 lyspærer på kveldstid strekker seg 324,8 meter over bakken. Eiffeltårnet har hele tre populære restauranter som alle er verdt et besøk. Og utsikten fra toppen er det ikke mye som slår.

Triumfbuen – verdens største rundkjøring

Rundt Triumfbuen i enden av hovedgaten Champs-Élysées finner du verdens største og kanskje også mest forvirrende rundkjøring. Her er det syv kjørefelt og inn-og utkjøringer fra hele 14 avenyer, så her gjelder det å holde tunga rett i munnen. I stedet for å kjøre i rundkjøringen kan du heller ta turen opp i utsiktsposten på toppen, som rager 200 meter over bakken. Der kan du betrakte trafikkaoset ovenfra og samtidig se store deler av den enorme byen.

Verdenskjente museer

Man besøker ikke Paris uten å legge turen innom et museum. Sånn er det bare. Kunstnerbyen har mange museer å velge mellom. Verdens mest besøkte museum er Musée du Louvre, som huser kunstskatter fra antikken og middelalderen, men også nyere kunst. Det er i Louvre du kan se verdens mest kjente maleri Mona Lisa av den italienske kunstneren Leonardo da Vinci. Det er den franske staten som eier maleriet.

Men vi anbefaler også en tur innom Picassomuseet som har over 200 malerier, 191 skulpturer og over 3000 tegninger av den berømte kunstneren Pablo Picasso. Pompidusenteret er også verdt et besøk, hvor du finner tre etasjer med bibliotek og to etasjer med kunst.

Historiske Montmartre

Bydelen Montmartre i Paris er selve senteret for kunst og kunstnere fra hele verden lokkes hit. Her finner du en fantastisk arkitektur, smale gater med massevis av impulser. Montmartre ligger på en høyde 130 meter over resten av byen. Utsikten over Paris er derfor noe av det som trekker mange turister.

Notre-Dame

Den gotiske katedralen Notre-Dame er et absolutt must når du er i Paris. Den fantastiske katedralen ligger på den lille øya Ile-da-la-Citè, som regnes for selve opphavet til byen Paris. Det var nemlig Ile-da-la-Citè som ble utnevnt til Frankrikes hovedstad i år 508. Resten av Paris ble påbegynt i år 900. Det er hele 10 broer til den lille øya, så du kan gå eller ta buss. Av andre kjente bygg på øya kan vi nevne det franske Justisdepartementet og det gotiske kapellet Sainte-Chapelle, opprinnelig bygget for å huse relikvier etter Jesus.

Kredittkort med inkludert reiseforsikring

Betaler du minst halvparten av reisens transportkostnader med kredittkort, har du automatisk en reiseforsikring inkludert. Dette gjelder selvfølgelig bare hvis kredittkortet ditt har reiseforsikring. Du kan sammenligne vilkår og betingelser på ulike kredittkort i Norge på FinansTopp, som er en uavhengig forbrukerportal for kredittkort og forbrukslån i Norge.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…