Home / Nyheter / Fem ting du må gjøre i New York

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Fem ting du må gjøre i New York - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 08.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Fem ting du må gjøre i New York

Det er selvfølgelig langt flere enn fem ting du bør oppleve i The Big Apple eller byen som aldri sover, men et sted må man jo begynne.

New York City er den største byen i USA med nesten 9 millioner innbyggere, eller hele 22,5 millioner hvis du regner med det som kalles Greater New York, altså området rundt verdensmetropolen. Byen har fem bydeler; Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island.

Opplev morgenrushet

Når du først er i New York er en tur ut tidlig på morgenen en opplevelse i seg selv, når mange millioner mennesker skal på jobb omtrent samtidig. Ta derfor turen til Grand Central Station grytidlig en morgen. Du har sikkert sett den praktfulle togstasjonen i en rekke filmer, og den er absolutt verdt et besøk i virkeligheten også. Du finner også flere gode spisesteder der, så hvorfor ikke kombinere det med en frokost.

Kom deg opp i en skyskraper

New York må beskues ovenfra i løpet av turen. Kommer du deg opp i for eksempel Empire State Building, til den mildt sagt mye besøkte utsiktsposten, har du en praktfull utsikt over hele New York. Empire State Building finner du i Fifth Avenue på Manhattan mellom 33. og 34. gate. Skyskraperen, som en gang var verdens høyeste, rager 381 meter over bakken og har 102 etasjer. Det kan med andre ord lønne seg å ta heisen opp.

Ta en spasertur i Central Park

Like i nærheten av Empire State Building finner du Central Park, den grønne oasen midt i hjertet av New York. Her kan du leie en sykkel, noe som anbefales hvis du har planer om å se mest mulig av den 3,4 kvadratkilometer store rektangulære parken. Du kan også leie en båt og ro rundt på den idylliske innsjøen midt i parken.

Se frihetsgudinnen

Staten Island Ferry er en gratisferge som tar deg med på en fantastisk tur, blant annet forbi Frihetsgudinnen, eller Statue of Liberty. Det verdenskjente frihetssymbolet, som ble gitt i gave fra Frankrike og avduket i 1886, ligger på Liberty Island ved munningen av Hudson River. Frihetsgudinnen er 93 meter høy. Du kan dra ut til Frihetsgudinnen også, men det er lange køer – dessuten ser du den veldig godt fra Staten Island Ferry.

Opplev Times Square på kveldstid

Neonskiltene på Times Square er for mange selve symbolet på New York. Visst kryr det av turister der, men det gjør det over alt i denne byen. Times Square er absolutt verdt et besøk, både på dagtid og på kveldstid. Du finner også mange gode restauranter der.

Betal med kredittkort når du er på reise i utlandet

Husk å alltid betale med kredittkort når du er i utlandet. Da står du nemlig sterkere med tanke på å få tilbake pengene dine hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel. Sammenlign vilkår og betingelser hos tilbydere av kredittkort i Norge på FinansTopp, som er en uavhengig forbrukerportal for kredittkort og forbrukslån på det norske markedet.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…