Home / Nyheter / Fem ting du må gjøre i Miami

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Fem ting du må gjøre i Miami - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 07.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Fem ting du må gjøre i Miami

Storbyen Miami i Florida har over 5 millioner innbyggere. Byen ligger inneklemt mellom Everglades nasjonalpark og Atlanterhavet. Den er derfor avlang og strekker seg hele 180 kilometer langs kysten. Miami har tropisk klima, noe som tilsier at det lønner seg å dra dit om vinteren. Det er aldri under 20 grader i Miami og det har aldri snødd der. Om sommeren ligger temperaturen mellom 30-35 grader.

Lei en bil

Hvis du skal rekke å oppleve det du har lyst til mens du er i Miami bør du leie en bil. Grunnen til det er de forholdsvis store avstandene. Som nevnt er Miami 180 kilometer lang og 30 kilometer bred. Skal du for eksempel ta turen innom Disney World, er det en kjøretur på 300 kilometer. Det er mange muligheter for å leie bil i Miami, og prisene er ikke høye. Dessuten koster bensinen bare en brøkdel av hva den gjør her hjemme. Hva med en Ford Mustang cabriolet når du først har sjansen?

Få med deg severdighetene

Miami har flere severdigheter å by på, som for eksempel Jungle Island, dyreparken Miami Zoo, Coral Castle og ikke minst akvariet Miami Seaquarium. I tillegg finner du mange museer, som du kan besøke helt gratis noen av ukedagene. Her lønner deg seg med andre ord å planlegge litt på forhånd.

Bo billig

Det kan være mange penger å spare på å bo litt billig mens du er i Miami. Det lønner seg også å sjekke på forhånd om parkering er inkludert i hotellprisen når du bestiller hotell. Hvis ikke, kan du ende opp med å betale mer for parkering enn for hotellrommet. Du finner også mange moteller, hvor du kan få et rom for under 500 kroner per natt.

Opplev et kjøpesenter eller et Mega Mall

I Downtown Miami finner du massevis av butikker, men likevel bør du ta turen innom et av de store amerikanske kjøpesentrene som ligger i utkanten av byen. Og det er mange å velge mellom. Her finner du blant annet Dolphin Mall, Bayside Market, Adventura Mall og Miami International Mall for å nevne noen. Det er virkelig en opplevelse og du finner alt mellom himmel og jord. Vær imidlertid oppmerksom på at alle priser er oppgitt uten moms. Det blir derfor inntil 10 prosent dyrere når du skal betale.

Kjør leiebilen til Key West

Når du først er i Miami, burde du ikke sjansen til å oppleve Key West gå fra deg. Tar du leiebilen er kjøreturen en opplevelse i seg selv. Key West er den sydligste fastlandsbyen i USA og kanskje mest kjent som hjembyen til den verdenskjente forfatteren Ernest Hemingway med bøker som Og solen går sin gang, Farvel til våpnene og Den gamle mannen og havet – som ga han Nobelprisen i litteratur.

Husk å betale med kredittkort i utlandet

Når du er i utlandet vil det alltid lønne seg å bruke kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort knyttet til din brukskonto. Når du betaler med kredittkort står du sterkere med tanke på å få tilbake pengene dine hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel. Du kan også gå gjennom utleggene dine i ro og mak når du kommer hjem før du betaler kredittkortregningen. I tillegg unngår du at leiebilfirmaer eller hoteller trekker et depositum direkte fra brukskontoen din når du betaler med kredittkort.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…