Home / Nyheter / Fem ting du må gjøre i Los Angeles

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Fem ting du må gjøre i Los Angeles - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 06.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Fem ting du må gjøre i Los Angeles

Los Angelsen, også kalt LA, er den nest største byen i USA og ligger syd i California på den amerikanske vestkysten. Hvis du regne med forstedene bor det over 17 millioner mennesker i Los Angeles, mens det bor rundt 4 millioner i bykjernen.

Det er mange unge håpefulle som flytter til LA for å prøve seg som skuespiller i Hollywood, men byen har også et rikt musikkliv.

Sykkeltur fra Santa Monica til Venice Beach

Vakre Santa Monica, som mange husker fra TV-serien Baywatch på 90-tallet, er en opplevelse i seg selv. Her bruker badevaktene fortsatt de røde shortsene, så her er det høy «Hasselhoff faktor». Det er mange shoppingmuligheter i Santa Monica og selvfølgelig mange spisesteder. Vi anbefaler å leie en sykkel og sykle en halvtime langs sykkelstien som strekker seg helt til Venice Beach.

Gå langs Abbot Kinney

Handlegaten Abbot Kinney Boulevard i Venice Beach er et must om du er interessert I shopping. Gaten er blitt uoffisielt kåret til USAs aller kuleste gate, og det sier ikke lite. Du finner flere av byens beste spisesteder her, og ikke bli overrasket om du får øye på noen kjente stjerner, da mange av dem frekventerer området hyppig. Langs Abbot Kinney finner du massevis av butikker, restauranter, food trucks og gallerier. Absolutt verdt et besøk.

Opplev Walk of Fame i Hollywood

Når du er turist i Los Angeles er en tur innom Hollywood og Walk of Fame nærmest obligatorisk. Her ligger stjernene på fortauet tett, og mest trolig finner du sin favorittskuespiller ganske raskt. Ikke regn med å få være alene, da det alltid kryr av mennesker på Hollywood Boulevard. Når du først er i området vil du ikke angre på en liten tur innom The Roosevelt Hotel, som var åstedet for den aller første Oscar-utdelingen.

Kom deg inn i Universal Studios

En populær aktivitet for de som besøker Los Angeles er en tur innom Universal Studios, hvor du kan oppleve filmhistorien på nært hold. Her er det massevis av omvisninger og du kan oppleve noen av verdens mest kjente filmsett på nært hold. Det kan imidlertid lønne seg å sette av godt med tid, da det kan være lange køer. Du gjør lurest i å dra dit på en ukedag, da helgene ofte er mest folksomme.

Shopping på Rodeo Drive i Beverly Hills

Shopping eller vindusshopping? Det er opp til budsjettet. På Rodeo Drive i Beverly Hills, kjent som en av USAs hotteste handlegater, går det ikke lenge mellom hver gang du ser en ekte Hollywoodstjerne. Det er som regel her de handler. Noe du kanskje husker fra filmen Pretty Woman? Det er også mulig å få en rundtur i både Bel Air og Beverly Hills med buss for å ta de praktfulle eiendommene i nærmere øyesyn. Det er ikke småtterier vi snakker her. Vær imidlertid oppmerksom på at mange av stjernene har høye gjerder rundt eiendommene sine.

Betal med kredittkort i USA

Når du er i USA vil det alltid lønne seg å betale med kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort knyttet til brukskontoen din. Det er rett og slett tryggere. Skulle du være så uheldig å bli utsatt for en svindel, er sjansene for å få tilbake pengene dine langt større hvis du bruker kredittkort.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…