Home / Nyheter / Fem ting du må gjøre i London

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Fem ting du må gjøre i London - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 05.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Fem ting du må gjøre i London

Den britiske hovedstaden London er et av de aller mest populære reisemålene for oss nordmenn. Som nå avdøde Jokke sang i en av sine udødelige låter: «Vi er gutta som har opplevd alt, og vi trenger ikke oppleve mer. Vi har vært verden rundt, det vil si Køben og London…»

Med sine nesten 9 millioner innbyggere er London den mest folkerike byen på de britiske øyer. Tar du med området rundt London også, som også kalles Londons pendlerbelte fordi mange bor der og pendler til jobb inne i byen, er innbyggertallet nærmere 15 millioner mennesker.

Selv om det kryr av ting du kan oppleve i denne byen, har vi likevel plukket ut fem ting som er vanskelig å komme utenom hvis det er første gang du besøker verdensmetropolen.

Du kommer ikke utenom shopping

Mange forbinder London med nettopp shopping, og mulighetene for å shoppe er flere og større enn i de aller fleste andre storbyer i Europa. Du finner rett og slett alt du kan tenke deg av merke- og designbutikker, samt mange små kuriositeter.

Mange tar utgangspunkt i Oxford Street, som regnes for shoppingens Mekka. Både denne gaten og samtlige av gatene på kryss og tvers rundt er proppfulle av butikker, hvor alle verdens kleskjeder er godt representert. I Oxford Street finner du også Europas største varehus, Harrods, som dekker et helt kvartal. Du bør også oppleve Camden Market i Camden Town litt nord for bykjernen.

Lær deg T-banen

Uansett hvor du skal i London er det rasket å ta London Underground, eller T-banen. Undergrunnen i London er et fascinerende nettverk av tunneler hvor elektriske tog kjører med stor hastighet og presise og hyppige avganger døgnet rundt. Lærer du deg hvordan T-banen fungerer, kommer du deg raskt og effektivt dit du vil uten problemer.

Opplev Notting Hill

Dette kunstnerområdet med det verdenskjente helgemarkedet, som mange blant annet kjenner fra filmen Notting Hill med Hugh Grant og Julia Roberts i hovedrollene, er en opplevelse i seg selv. Den særpregene arkitekturen og de fargerike husene – ikke minst dørene – er populære fotoobjekter for tilreisende fra hele verden.

Notting Hill er også kjent for sine mange serveringssteder med lekre retter, gatekunst og flere luksuriøse butikker.

British museum er et must

Selv om London har mange museer som er verdt et besøk, er det ingen som kan måle seg med British Museum. Det er til og med gratis inngang i museet som regnes som et av de aller beste i hele verden. Det er også det største med rundt syv millioner utstilte gjenstander. Det tar med andre ord litt tid hvis du har tenkt å få med deg alt. De fleste besøker derfor museet flere ganger. Du kan selv velge om du vil gå rundt i museet på egenhånd eller sammen med en guide.

Nyt utsikten fra London Eye

London Eye er et pariserhjul med spektakulær utsikt over store deler av byen, ettersom det rager 135 meter over bakken på elvebredden South Bank mellom Westminster Bridge og Waterloo. Hjulet ble bygget og reist i forbindelse med feiringen av årtusenskiftet og ble åpnet for publikum i 1999. Det enorme pariserhjulet har i ettertid blitt en av Londons mest besøkte turistattraksjoner. En flott måte å avslutte oppholdet i denne byen som har alt.

Ta alltid med to kort til utlandet

Når du er på reise i utlandet vil det alltid lønne seg å ha med et kredittkort i tillegg til ditt vanlige bankkort knyttet til brukskontoen din. For eksempel tar hoteller og bilutleiefirmaer et depositum som de trekker direkte fra kortet ditt. Bruker du kredittkortet, unngår du at beløpet trekkes fre din brukskonto. Du står dessuten sterkere med tanke på å få igjen pengene dine hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel, når du betaler med kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort.

Les mer om kredittkort og sammenlign vilkår og betingelser på kredittkort i Norge på FinansTopp.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…