Home / Nyheter / Fem ting du må gjøre i København

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Fem ting du må gjøre i København - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 03.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Fem ting du må gjøre i København

Deilige København, som er hovedstaden i Danmark, er et hyppig reisemål for mange nordmenn, og det er det flere grunner til. For det første ligger den rett i nærheten og kan nås med bil, buss, tog, båt eller fly, men den byr også på massevis av hyggelige opplevelser.

København ligger på Sjællands østkyst og har litt over 1,2 millioner innbyggere. Det er en deilig stemning i den mest kontinentale byen i Skandinavia.

Mange billige overnattingsmuligheter

Det er mange hoteller i København, men det trenger ikke å bli så dyrt. Det gjelder bare å vite hva du skal se etter. Vi anbefaler Cabinn City Hotel, et hotellkonsept som har latt seg inspirerer av lugarene på danskebåten. Du finner flere av dem, både i nærheten av Kastrup Lufthavn, men også sentralt beliggende i sentrum. Rommene er selvfølgelig små, men de har likevel alt du trenger. Det er jo ikke inn på hotellrommet du skal oppleve den pulserende byen.

Lei en sykkel

Den desidert beste måten å komme seg rundt i København på er å sykle, og det er det mange som gjør. Hele byen er tilrettelagt for sykler, med brede og synlige blåmalte sykkelstier. Dessuten er du jo i Danmark, så det er helt flatt. Ikke en oppoverbakke å skue i noen retninger. Danskene er et hyggelig folkeslag, så nøl ikke med å stoppe og spørre noen lokale om hva du bør få med deg i nabolaget.

Tivoli

Man drar ikke til København uten å ta en tur innom Tivoli, som er en fornøyelsespark med flere puber og spisesteder, altså noe for enhver smak. Tivoli ligger sentralt plassert i Vesterbrogade midt i sentrum. Mange lokale oppsøker også Tivoli på kveldstid, så det er ikke bare for turister.

Kulinarisk opplevelser

Det kryr av spisesteder i København. Og er du på jakt etter noe annet enn varme leverposteismørbrød med bacon er mulighetene mange. København har også restauranten Noma, som er kåret til verdens beste restaurant tre år på rad. Det er imidlertid ikke et sted du bare popper innom, da det som regel er ventelister på 2-3 måneder for å få bord. Dette bør derfor bestilles god tid i forveien. Men København har massevis av andre gode restauranter i toppsjiktet også, tilpasset alle lommebøker.

Shopping og uteliv

Den danske hovedstaden er kjent for sine mange shoppingmuligheter, men er du ute etter noen sjeldne skatter bør du ikke lete på Strøget – hovedgaten som huser de fleste merke- og designkjedene. Gå heller i bakgatene, som det virkelig er mange av i København.
Det er i bakgatene du også finner de små koselige utestedene. Har du lyst til å danse natten gjennom, bør du imidlertid oppsøke Vega – et seks etasjers utested med voldsomt liv. Liker du derimot jazz bedre er Copenhagen Jazzhouse stedet.

Uansett smak og behov, det er deilig å være norsk i Danmark.

Betal alltid med kredittkort i utlandet

Husk å alltid betale med kredittkort når du er på reise i utlandet. Da står du nemlig sterkere med tanke på å få tilbake pengene dine hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel. Sammenlign vilkår og betingelser hos tilbydere av kredittkort i Norge på FinansTopp, som er en uavhengig forbrukerportal for kredittkort og forbrukslån på det norske markedet.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…