Home / Nyheter / Fem ting du må gjøre i Göteborg

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Fem ting du må gjøre i Göteborg - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 01.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Fem ting du må gjøre i Göteborg

Sveriges nest største by Göteborg er et populært reisemål for oss nordmenn. Byen Skandinavias femte største by, etter Stockholm, København, Helsingfors og Oslo, og den er full av liv og verdt et besøk. Du kjører til Göteborg på litt over tre timer fra Oslo. Buss eller tog er også et godt alternativ.

I selve Göteborg bor det rundt 700 000 innbyggeren, men hvis du tar med byregionen er innbyggertallet over en million. Bilmerket Volvo har hovedkontor i Gøteborg.

Hele syv restauranter med Michelin-stjerne

Når du er i Göteborg bør du benytte anledningen til å spise på en Michelin-restaurant. det er slettes ikke verst med tanke på byens beskjedne størrelse. Her kan du med andre ord få en gourmetopplevelse du sent vil glemme.

Gode shoppingmuligheter

Göteborg er kjent for sine mange motebutikker, men du finner også massevis av små og spennende butikker i området rundt domkirken, som kan by på alt fra svensk design til karnevalsutstyr. I tillegg finner flere store kjøpesentre i byen.

Den sjarmerende bydelen Haga

Haga er den eldste arbeiderklassebydelen i Göteborg og absolutt verdt et besøk. Bydelen ligger mellom Järntorget, Skanstorget og Hagakyrkan, og er full av gamle bygninger i tre. I Haga finner du originale bygninger fra 1800-tallet, som i dag huser små kuriositeter av noen butikker og hyggelige serveringssteder. Haga må bare oppleves.

Nordens største fornøyelsespark

Liseberg, som er Nordens største fornøyelsespark, tar hvert år i mot over tre millioner besøkende. I tillegg til halsbrekkende berg-og-dalbaner og mange andre attraksjoner huser også området flere gode restauranter og butikker. I sommermånedene er det også massevis av konserter på Liseberg.

Volvo museum er verdt et besøk

Bilmerket Volvo har sitt eget museum i Göteborg, riktignok litt utenfor selve bykjernen. Er du interessert i biler kan du på Volvo museum boltre deg på over 8000 kvadratmeter, hvor du finner alle Volvo sine modeller, både personbiler, lastebiler, busser, anleggsmaskiner, fly- og båtmotorer. Det er interessant i seg selv å se hvordan bilmodellene fra Volvo har utviklet seg siden starten i 1927 til dagens moderne biler.

Husk å betale med kredittkort i utlandet

Husk å alltid betale med kredittkort når du er i utlandet. Da står du nemlig sterkere med tanke på å få tilbake pengene dine hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel.
Sammenlign vilkår og betingelser hos tilbydere av kredittkort i Norge på FinansTopp, som er en uavhengig forbrukerportal for kredittkort og forbrukslån på det norske markedet.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…