Home / Nyheter / Fem ting du må gjøre i Berlin

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Fem ting du må gjøre i Berlin - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 30.09.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Fem ting du må gjøre i Berlin

Tysklands største by og forbundshovedstad Berlin er full av historie. Byen er et viktig europeisk senter for kunst, kultur, og vitenskap. Du finner også noen av verdens fremste universiteter i Berlin, som har over 3,5 millioner innbyggere fra over 180 ulike nasjoner. Regner du med området rundt er innbyggertallet nesten 5 millioner. Berlin er også viden kjent for sine mange museer, teatre og hele tre operahus.

Bo billig men bra

Det finnes mange fine hoteller i Berlin, men også mange i mellomsjiktet. Det som imidlertid skiller disse hotellene fra hoteller i mellomsjiktet i mange andre europeiske storbyer, er at de som regel har en langt høyere standard. Du kan få et dobbeltrom for under 500 kroner per natt, som inkluderer både free wifi og frokost, og det er slettes ikke dårlig.

Ta kollektivtransport

Berlin er en enkel by å finne frem i, selv om den er stor – faktisk nesten 900 kvadratkilometer stor og helt flat. Byen har en meget velorganisert kollektivtrafikk, og særlig T-banen er enkel å forholde seg til. Byen har to T-baner, en under og en over bakken. Begge er svært effektive og punktlige. Tyskerne er også veldig flinke til å skilte, så det finnes alltid et skilt i nærheten, som opplyser om severdigheter og gangavstand. Når du lærer deg T-banesystemet i Berlin, ligger hele byen for dine føtter.

Spis godt

Det er flust med gode spisesteder i Berlin, og absolutt noe for enhver smak. Enten du liker hippe caféer eller en av de mange restaurantene i den internasjonale byen. Her kan du velge og vrake i mat fra det italienske, franske, asiatiske, meksikanske, og selvfølgelig det tyske kjøkken. Berlin har hele 13 restauranter med Michelin-stjerner.

Se Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie

Den tyske forbundshovedstaden er en vakker by full av historie. Du finner mange parker som ligger som grønne oaser i byen, en mektig arkitektur og mange flotte gamle bygninger. Den gamle byporten Brandenburger Tor er et yndet turistmål. Det samme er den gamle grenseovergangen fra Øst-Tyskland til Vest-Tyskland Checkpoint Charlie. Du kan også se rester av Berlinmuren som delte byen i to helt fram til 1991.

Shoppe og drikke øl

I byens prektige hovedgate Kurfürstendam finner du alt du kan tenke deg av merke- og designbutikker, mens du finner de mer sære butikkene i bydelene Mittet og Prenzlauer Berg. Ingen tur til Berlin uten å smake øl, som du får kjøpt nær sagt overalt 24 timer i døgnet. Det er mange kaffebarer, fortausrestauranter og vannhull i forskjellige størrelser i denne kunstneriske byen. Berlin bør rett og slett oppleves.

Betal alltid med kredittkort i utlandet

Husk å alltid betale med kredittkort når du er på reise i utlandet. Da står du nemlig sterkere med tanke på å få tilbake pengene dine hvis du skulle være så uheldig å bli utsatt for en svindel. Sammenlign vilkår og betingelser hos tilbydere av kredittkort i Norge på FinansTopp, som er en uavhengig forbrukerportal for kredittkort og forbrukslån på det norske markedet.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…