Home / Nyheter / Fem ting du må gjøre i Barcelona

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Fem ting du må gjøre i Barcelona - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 27.09.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Fem ting du må gjøre i Barcelona

Foruten å oppleve de to mest innlysende turistattraksjonene i Barcelona, La Sagrada Familia som ennå ikke er helt ferdig slik Gaudi ville sluttresultatet skulle bli og Parc Güell med fantastiske skulpturer, er det mange andre saker å finne på i den spanske storbyen.

Barcelona er hovedstaden i Catalonia og ligger vakkert til ved Spanias østkyst mot Middelhavet omtrent 120 kilometer syd for fjellkjeden Pyreneene som grenser til Frankrike i nord. Byen har rundt 1,6 millioner innbyggere og et av verdens aller beste fotballag som spiller sine hjemmekamper på alltid utsolgte Camp Nou. Langs hele byen ligger bystranda, et populært sted for byens innbyggere i sommermånedene.

Gå på tapasbar

Når du først er i Barcelona, så kom deg litt vekk fra hovedgaten La Rambla og let etter tapasbarer i de mange smågatene. Det er nemlig her du finner de ordentlige matperlene. Tapas serveres i alle mulige varianter over hele verden, men aldri så bra som i Nord-Spania. Det vil du raskt merke på en av de mange tapasbarene i Barcelona.

Ta turen innom Picasso museet

Noe du neppe vil angre på er et besøk i El Museu Picasso de Barcelona. Du befinner deg nemlig i Picassos by, hvor han hadde sin blå periode. Flere av hans aller største verker henger i dette museet. Pablo Picasso flyttet til Barcelona fra Malaga i Syd-Spania da han var 14 år gammel. Picasso museet har også en stor samling av blyantskisser som han laget i tenårene. Absolutt verdt et besøk.

Opplev utelivet ved Placa Reial

Barcelona våkner til liv om natten, og hvis du vil oppleve det hippeste av det hippeste bør du legge turen til de mange utestedene på og rundt torget Placa Reial. Her kryr det av hyggelige tapasrestauranter og sjarmerende caféer. Vær imidlertid oppmerksom på litt stivere priser enn ellers i Barcelona.

Se Messi på Camp Nou

Enten du er fotballinteressert eller ikke, er det en opplevelse i seg selv å se Barcelona spille hjemme på mektige Camp Nou. Barcelonas fotballstadion ser ikke så stor ut fra utsiden, men det er fordi den er delvis bygget ned i bakken. Når du kommer innenfor blir du møtt av rundt 100 000 tilskuere – Ullevål stadion i Oslo tar 25 000. Camp Nou er så og si utsolgt til alle hjemmekamper, men det er mulig å skaffe billetter slik at du kan se Messi og de andre stjernene leke seg på den perfekte gressmatten.

Ta taubanen til Montjuïc

Byfjellet Montjuïc på sørsiden av byen strekker seg stupbratte 213 meter over havet. På toppen av fjellet finner du mange severdigheter, blant annet Miró museet og den spanske landsbyen fra verdensutstillingen i 1929. Utenom det er utsikten fra Montjuïc ut over Barcelona helt fantastisk. Til toppen kommer du enklest med taubane, en tur som er en opplevelse i seg selv.

Husk å bruke kredittkort i utlandet

Når du er på reise i utlandet vil det alltid lønne seg å bruke kredittkort i stedet for ditt vanlige bankkort knyttet til brukskontoen din. Grunnen til det er at du står sterkere med tanke på å få tilbake pengene dine ved en eventuell svindel når du betaler med kredittkort. Du slipper også at for eksempel depositum for leiebil eller hoteller trekkes direkte fra brukskontoen din.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…