Home / Nyheter / Et kredittkort er mer enn bare et kredittkort

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Et kredittkort er mer enn bare et kredittkort - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 02.10.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Et kredittkort er mer enn bare et kredittkort

Mange tror at et kredittkort bare er et kredittkort, men her tar de grundig feil. Det finnes mange ulike kredittkort, som alle dekker ulike behov. Noen gir deg rabatt på flybilletter, mens andre gir deg rabatt på drivstoff eller cashback på kjøp i ulike nettbutikker.

De fleste kredittkort har også sine egne fordelsprogrammer, som vil si at du kan få alt fra billigere strøm og billigere forsikring til ulike rabatter i alle tenkelige butikker, restauranter og hoteller.

Reiseforsikring inkludert når du betaler med kredittkort

De aller fleste kredittkort på det norske markedet har inkludert en reiseforsikring hvis du betaler minimum 50 prosent av reisens transportkostnader med kredittkortet. Hvis du vil vite hvilke kredittkort dette gjelder, finner du alltid oppdatert informasjon på FinansTopp, som er en gratis forbrukerportal for kredittkort og forbrukslån.

På FinansTopp finner du også mye annen relevant informasjon om kredittkort. Du kan sammenligne vilkår og betingelser i ro og mak, og du kan søke direkte fra portalen.

Kredittkort til både små og store innkjøp

Det er mange situasjoner hvor et kredittkort kan være en god løsning, enten vaskemaskinen plutselig slutter å funke eller bilen trenger en akutt reparasjon. Det er ikke alle som har en buffer oppspart til å dekke slike uforutsette utgifter. Med et kredittkort låner du av deg selv. Husk å ikke låne mer enn du har råd til å betale tilbake. Det er en grei regel å følge.

Skal du for eksempel pusse opp kjøkkenet eller badet, vil det mest trolig lønne seg å velge et forbrukslån i stedet for et kredittkort. Grunnen til det er at du vil få en lavere effektiv rente på et forbrukslån enn du vil få på et kredittkort. På beløp som du betaler tilbake innen den rentefrie perioden, som som regel er på 45 dager, vil det imidlertid lønne seg å bruke et kredittkort. På FinansTopp finner du det kredittkortet som vil lønne seg best for deg og dine behov.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…