Home / Nyheter / Dette bør du vite om kortbruk i utlandet

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Dette bør du vite om kortbruk i utlandet - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 28.09.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Dette bør du vite om kortbruk i utlandet

Når du er på reise i utlandet bør du alltid ha med deg to kort av både sikkerhetsmessige og ikke minst praktiske grunner. Ditt vanlige bankkort knyttet til brukskontoen din og et kredittkort.

Du bør oppbevare kortene hver for seg, slik at du alltid har midler tilgjengelig hvis noe uforutsett skulle skje. Enten om du blir frastjålet eller mister et kort. det kan skje den beste uansett hvor du måtte befinne deg. Du bør heller aldri legge fra deg kortet i baren når du er i utlandet. Det er mye bedre og sikrere å betale flere ganger.

Husk alltid å betale i lokal valuta

Som regel får du spørsmål om du vil betale i norske kroner eller i lokal valuta. Det lønner seg uten unntak, og det gjelder i alle land, å velge lokal valuta. Grunnen til det er at butikker, restauranter, hoteller og andre opererer med egne valutakurser. Disse er i de aller fleste tilfeller langt dyrere enn bankenes kurser.

Sjekk alltid beløpet du godkjenner

Det burde kanskje si seg selv, men det lønner seg alltid å sjekke beløpet du godkjenner når du skal betale med kort i en butikk, på en restaurant eller andre steder. Sørg også for å få en kvittering, da den kan være kjekk å ha hvis du i ettertid oppdager at noen har trukket for mye. Betaler du med kredittkort i stedet for bankkortet knyttet til din brukskonto står du sterkere med tanke på å få tilbake pengene dine hvis du er så uheldig og blir utsatt for en svindel.

Betal med kredittkort for leiebil og hotell

Det kan også lønne seg å betale med kredittkort for leiebil og hotell når du er i utlandet. Grunnen til det er at leiebilfirmaer og hoteller reserverer et beløp som depositum. Betaler du med kredittkort i stedet for bankkortet som er knyttet opp til din brukskonto, unngår du at beløpet reserveres fra kontoen din. 

Du kan betale med kredittkort på over 30 millioner brukersteder rundt omkring i hele verden. Sørg også for å lagre telefonnummeret til kredittkortets sperretjeneste før du reiser. Mister du kortet, kan hvert minutt før du får sperret det telle.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…