Bygge platting i hagen | Finanstopp

Sist Oppdatert: 24.08.2018 – Skrevet av Reza Shojaei

Bygge platting i hagen?

0/10

Drømmer du om å bygge din egen platting i hagen, men ikke er helt sikker på at du klarer å gjøre jobben? Det klarer du. Du finner gode råd både på nettet og hos byggevarekjedene.

En platting vil utvide uteplassen enten hjemme eller på hytta. Plattingen fungerer som et utegulv lagt rett på bakken. Den trenger ikke være firkantet med rette linjer. De fineste plattingene går i ett med terrenget på tomta, for eksempel om et tre eller et berg lager en naturlig avslutning på plattingen.

Før du begynner bør du bruke litt lit på å tenke på plasseringen av plattingen. Hvor er det mest sol? Hvor er det hyggeligst å sitte sene sommerkvelder? Deretter gjelder det å sørge for at bakken er jevn og noenlunde fast der plattingen skal ligge. Er bakken ujevn, bør du gjøre ditt beste for å rette den opp, enten ved å fylle på litt masse eller ved å fjerne litt masse. Du bør også sørge for et lite fall, slik at regnvannet renner vekk.

Slik går du frem

Når du skal legge selve plattingen, begynner du med å fjerne det øverste laget av bakken der den skal ligge. Det holder med ca. 20 centimeter. Legg så en fiberduk over og fyll på med grus. På den måten vil grusen ligge mer stabilt. Dessuten slipper du ugress mellom plankene i plattingen.

Når underlaget er jevnt, er det på tide å legge bjelkene. Disse kan godt dyttes litt ned i grusen. Spør din byggevareforhandler om hvilken dimensjon bjelkene bør ha. Skal du legge terrassebord på bjelkene, bør bjelkene plasseres med minimum 60 centimeters mellomrom. Du kan også legge ferdigspikrede trelemmer, men da må du selvfølgelig legge bjelkene slik at mellomrommet tilsvarer størrelsen på trelemmene. Det lønner seg å bruke skruer i stedet for spiker når du fester terrassebordene eller trelemmene, da skruer gir bedre feste enn spiker utendørs.

Finansiering

Har du ikke oppsparte midler i bakhånd, vil det i de aller fleste tilfeller lønne seg å ta opp et forbrukslån i stedet for å inngå en avbetalingsløsning hos en byggevarekjede. Dette fordi den effektive renten på forbrukslån ligger lavere enn tilsvarende rente på handlekontoløsninger og kredittkort. Bruk en gratis sammenligningstjeneste på nettet, som for eksempel Finanstopp, for å finne det beste forbrukslånet for deg.

Legg igjen et svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reza Shojaei

Reza Shojaei

Reza Shojaei jobber som redaktør for de to magasinene Fremtidens byggenæring og Samferdsel & Infrastruktur. Han er utdannet fra Universitetet i Oslo (UiO) og Høkskolen i Oslo og Akershus. Som grunnlegger av mediebedriften Value Publishing har han opparbeidet seg en solid kunnskap innen journalistikk og markedsføring. Reza er oppriktig opptatt av finans og suger til seg alt som skrives om emnet. Alle som kjenner Reza vet at han alltid jobber hardt og aldri gir seg før han er fornøyd med resultatet, også når det gjelder det å skrive tekster om emner som opptar ham. Lurer du på noe innen finans, er Reza den rette mannen å spørre.

Forbrukslån

Kredittkort