Home / Nyheter / Bygge platting i hagen?

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Bygge platting i hagen? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 24.08.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Bygge platting i hagen?

Drømmer du om å bygge din egen platting i hagen, men ikke er helt sikker på at du klarer å gjøre jobben? Det klarer du. Du finner gode råd både på nettet og hos byggevarekjedene.

En platting vil utvide uteplassen enten hjemme eller på hytta. Plattingen fungerer som et utegulv lagt rett på bakken. Den trenger ikke være firkantet med rette linjer. De fineste plattingene går i ett med terrenget på tomta, for eksempel om et tre eller et berg lager en naturlig avslutning på plattingen.

Før du begynner bør du bruke litt lit på å tenke på plasseringen av plattingen. Hvor er det mest sol? Hvor er det hyggeligst å sitte sene sommerkvelder? Deretter gjelder det å sørge for at bakken er jevn og noenlunde fast der plattingen skal ligge. Er bakken ujevn, bør du gjøre ditt beste for å rette den opp, enten ved å fylle på litt masse eller ved å fjerne litt masse. Du bør også sørge for et lite fall, slik at regnvannet renner vekk.

Slik går du frem

Når du skal legge selve plattingen, begynner du med å fjerne det øverste laget av bakken der den skal ligge. Det holder med ca. 20 centimeter. Legg så en fiberduk over og fyll på med grus. På den måten vil grusen ligge mer stabilt. Dessuten slipper du ugress mellom plankene i plattingen.

Når underlaget er jevnt, er det på tide å legge bjelkene. Disse kan godt dyttes litt ned i grusen. Spør din byggevareforhandler om hvilken dimensjon bjelkene bør ha. Skal du legge terrassebord på bjelkene, bør bjelkene plasseres med minimum 60 centimeters mellomrom. Du kan også legge ferdigspikrede trelemmer, men da må du selvfølgelig legge bjelkene slik at mellomrommet tilsvarer størrelsen på trelemmene. Det lønner seg å bruke skruer i stedet for spiker når du fester terrassebordene eller trelemmene, da skruer gir bedre feste enn spiker utendørs.

Finansiering

Har du ikke oppsparte midler i bakhånd, vil det i de aller fleste tilfeller lønne seg å ta opp et forbrukslån i stedet for å inngå en avbetalingsløsning hos en byggevarekjede. Dette fordi den effektive renten på forbrukslån ligger lavere enn tilsvarende rente på handlekontoløsninger og kredittkort. Bruk en gratis sammenligningstjeneste på nettet, som for eksempel Finanstopp, for å finne det beste forbrukslånet for deg.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…