Bør jeg refinansiere gjelden min | Finanstopp

Sist Oppdatert: 24.08.2018 – Skrevet av Reza Shojaei

Bør jeg refinansiere gjelden min?

0/10

Svaret på dette spørsmålet er i de aller fleste tilfeller ja, og spesielt hvis du har annen gjeld enn bare boliglån og billån. Ved å refinansiere dyre smålån kan du redusere månedsutgiftene dine betraktelig, samtidig som du får bedre oversikt over din egen økonomi.

Kort fortalt er refinansiering av gjeld å ta opp et nytt lån for å betale ned ett eller flere andre lån med det nye lånet. Du har altså fortsatt like mye i gjeld, men du har bedre betingelser på lånet enn tidligere. Betaler du ned flere smålån, unngår du i tillegg flere gebyrer, som for eksempel fakturagebyrer, ettersom du får færre kreditorer å forholde deg til.

Bedre betingelser

Poenget med å refinansiere er altså å få bedre betingelser ved å samle flere lån i ett lån. Har du for eksempel kredittkortgjeld, kanskje til og med flere kredittkort, eller gjeld på grunn av handlekontoer eller andre avbetalingsløsninger, vil du i de aller fleste tilfeller få en langt lavere rente på et forbrukslån.

Mens kredittkort og ulike handlekontoløsninger ofte har en gjennomsnittlig effektiv rente på 25 % eller høyere, ligger tilsvarende gjennomsnittlig rente på forbrukslån på under 15 %. Her kan det med andre ord være mye penger å spare.

Bedre oversikt

Hvis du for eksempel har kjøpt nye møbler eller hvitevarer, pusset opp badet eller kjøkkenet, brukt litt ekstra i ferien på kredittkort, vil det lønne seg med refinansiering. Pengene du sparer hver måned ved å refinansiere gir deg en større økonomisk frihet. Dessuten blir det enklere å holde orden på din egen økonomi med færre fakturaer å forholde deg til.

Her er fem gode grunner til å refinansiere:

Bedre betingelser i form av færre gebyrer og lavere effektiv rente
Spar penger ved å unngå unødvendig mange fakturagebyrer
Få lenger nedbetalingstid
Bedre oversikt med bare én kreditor i stedet for flere
Større økonomisk frihet

Finn det beste refinansieringslånet

Det lønner seg sjelden eller aldri å kaste seg over det første og beste lånetilbudet, så også når det gjelder refinansiering. Det kan derfor lønne seg å sammenligne betingelsene hos flere banker før du bestemmer deg. På finnstopp.no vil du alltid finne oppdatert informasjon om forbrukslån til refinansiering.

Legg igjen et svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reza Shojaei

Reza Shojaei

Reza Shojaei jobber som redaktør for de to magasinene Fremtidens byggenæring og Samferdsel & Infrastruktur. Han er utdannet fra Universitetet i Oslo (UiO) og Høkskolen i Oslo og Akershus. Som grunnlegger av mediebedriften Value Publishing har han opparbeidet seg en solid kunnskap innen journalistikk og markedsføring. Reza er oppriktig opptatt av finans og suger til seg alt som skrives om emnet. Alle som kjenner Reza vet at han alltid jobber hardt og aldri gir seg før han er fornøyd med resultatet, også når det gjelder det å skrive tekster om emner som opptar ham. Lurer du på noe innen finans, er Reza den rette mannen å spørre.

Forbrukslån

Kredittkort