Bør jeg refinansiere gjelden min? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 24.08.2018 – Skrevet av Reza Shojaei

Bør jeg refinansiere gjelden min?

/5

Svaret på dette spørsmålet er i de aller fleste tilfeller ja, og spesielt hvis du har annen gjeld enn bare boliglån og billån. Ved å refinansiere dyre smålån kan du redusere månedsutgiftene dine betraktelig, samtidig som du får bedre oversikt over din egen økonomi.

Kort fortalt er refinansiering av gjeld å ta opp et nytt lån for å betale ned ett eller flere andre lån med det nye lånet. Du har altså fortsatt like mye i gjeld, men du har bedre betingelser på lånet enn tidligere. Betaler du ned flere smålån, unngår du i tillegg flere gebyrer, som for eksempel fakturagebyrer, ettersom du får færre kreditorer å forholde deg til.

Bedre betingelser

Poenget med å refinansiere er altså å få bedre betingelser ved å samle flere lån i ett lån. Har du for eksempel kredittkortgjeld, kanskje til og med flere kredittkort, eller gjeld på grunn av handlekontoer eller andre avbetalingsløsninger, vil du i de aller fleste tilfeller få en langt lavere rente på et forbrukslån.

Mens kredittkort og ulike handlekontoløsninger ofte har en gjennomsnittlig effektiv rente på 25 % eller høyere, ligger tilsvarende gjennomsnittlig rente på forbrukslån på under 15 %. Her kan det med andre ord være mye penger å spare.

Bedre oversikt

Hvis du for eksempel har kjøpt nye møbler eller hvitevarer, pusset opp badet eller kjøkkenet, brukt litt ekstra i ferien på kredittkort, vil det lønne seg med refinansiering. Pengene du sparer hver måned ved å refinansiere gir deg en større økonomisk frihet. Dessuten blir det enklere å holde orden på din egen økonomi med færre fakturaer å forholde deg til.

Her er fem gode grunner til å refinansiere:

Bedre betingelser i form av færre gebyrer og lavere effektiv rente
Spar penger ved å unngå unødvendig mange fakturagebyrer
Få lenger nedbetalingstid
Bedre oversikt med bare én kreditor i stedet for flere
Større økonomisk frihet

Finn det beste refinansieringslånet

Det lønner seg sjelden eller aldri å kaste seg over det første og beste lånetilbudet, så også når det gjelder refinansiering. Det kan derfor lønne seg å sammenligne betingelsene hos flere banker før du bestemmer deg. På finnstopp.no vil du alltid finne oppdatert informasjon om forbrukslån til refinansiering.

Leave a Comment