Home / Nyheter / Bør jeg refinansiere gjelden min?

Disclaimer: We may earn affiliate commissions if you decide to purchase through our link. Learn more.

Bør jeg refinansiere gjelden min? - Image | FinansTopp
Sist Oppdatert: 24.08.2018 - Skrevet av Henrik Jørgensen

Bør jeg refinansiere gjelden min?

Svaret på dette spørsmålet er i de aller fleste tilfeller ja, og spesielt hvis du har annen gjeld enn bare boliglån og billån. Ved å refinansiere dyre smålån kan du redusere månedsutgiftene dine betraktelig, samtidig som du får bedre oversikt over din egen økonomi.

Kort fortalt er refinansiering av gjeld å ta opp et nytt lån for å betale ned ett eller flere andre lån med det nye lånet. Du har altså fortsatt like mye i gjeld, men du har bedre betingelser på lånet enn tidligere. Betaler du ned flere smålån, unngår du i tillegg flere gebyrer, som for eksempel fakturagebyrer, ettersom du får færre kreditorer å forholde deg til.

Bedre betingelser

Poenget med å refinansiere er altså å få bedre betingelser ved å samle flere lån i ett lån. Har du for eksempel kredittkortgjeld, kanskje til og med flere kredittkort, eller gjeld på grunn av handlekontoer eller andre avbetalingsløsninger, vil du i de aller fleste tilfeller få en langt lavere rente på et forbrukslån.

Mens kredittkort og ulike handlekontoløsninger ofte har en gjennomsnittlig effektiv rente på 25 % eller høyere, ligger tilsvarende gjennomsnittlig rente på forbrukslån på under 15 %. Her kan det med andre ord være mye penger å spare.

Bedre oversikt

Hvis du for eksempel har kjøpt nye møbler eller hvitevarer, pusset opp badet eller kjøkkenet, brukt litt ekstra i ferien på kredittkort, vil det lønne seg med refinansiering. Pengene du sparer hver måned ved å refinansiere gir deg en større økonomisk frihet. Dessuten blir det enklere å holde orden på din egen økonomi med færre fakturaer å forholde deg til.

Her er fem gode grunner til å refinansiere:

Bedre betingelser i form av færre gebyrer og lavere effektiv rente
Spar penger ved å unngå unødvendig mange fakturagebyrer
Få lenger nedbetalingstid
Bedre oversikt med bare én kreditor i stedet for flere
Større økonomisk frihet

Finn det beste refinansieringslånet

Det lønner seg sjelden eller aldri å kaste seg over det første og beste lånetilbudet, så også når det gjelder refinansiering. Det kan derfor lønne seg å sammenligne betingelsene hos flere banker før du bestemmer deg. På finnstopp.no vil du alltid finne oppdatert informasjon om forbrukslån til refinansiering.

Relaterte Artikler

Norsk økonomi og koronakrisen

Norsk økonomi og koronakrisen

Publisert 10.09.2020 av Henrik Jørgensen

Ingen kunne i begynnelsen av året 2020 forutse at en virus, som første gang ble konstatert i Wuhan, Kina, i desember 2019, ville utløse en økonomisk krise i Norge, Europa, ja til og på verdensplan.
Vi…

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Bør betalingsformidlingsforbudet håndheves strengere?

Publisert 02.12.2018 av Henrik Jørgensen

Helt siden 2010, da lovforskriften om forbud mot betalingsformidling for pengespill som ikke har norsk tillatelse trådte i kraft, har det med jevne mellomrom blusset opp en debatt om nettopp betalings…

Gjør fotballturen til England enklere | Finanstopp

Gjør fotballturen til England enklere, billigere og bedre

Publisert 22.10.2018 av Henrik Jørgensen

Om du aldri har vært på en kamp i Premier League før, er det vanskelig å beskrive stemningen du vil oppleve med ord. Engelskmenn er glad i å synge og de er blant de mest trofaste supporterne i verden.…